Да се отделят 2 млн. лв. за изграждане на нови

...
Да се отделят 2 млн. лв. за изграждане на нови
Коментари Харесай

ВМРО иска 2 млн. лв. за нови паркинги

Да се отделят 2 млн. лева за създаване на нови паркинги в регионите на Пловдив и 1.5 млн. лева за нова детска градина на бул. „ Александър Стамболийски “ са част от предложенията на Вътрешна македонска революционна организация за промени в общинския бюджет за 2019 година

Воеводите ще внесат 26 хрумвания за допълнения в разходването на хазната на обща стойност 10.8 млн. лева От тях 2.4 млн. са планувани за просветителна инфраструктура, 220 000 лева – за събития и културна инфраструктура, 400 000 лева – за тротоари, 200 000 лева – за видеонаблюдение, 145 хиляди лева – за спортни площадки, 240 000 лева – за детски ясли,

Те упорстват да се провиснал и по 20 хиляди лева за културни събития във всеки един от регионите. „ Нашата първостепенна задача е да работим за децата на Пловдив “, съобщи локалният водач на Вътрешна македонска революционна организация Борислав Инчев. Заместник-председателят на Общински съвет Камен Шишманов пък настоя да продължи с по-бързи темпове градежът на Олимпийски стрелкови комплекс, за който предходната година локалният парламент е дал своя вот 3 млн. лева Сред техните претенции е и слагането на монумент на Тодор Александров, който ще коства хиляда лв..

Ето и всички оферти на воеводите за бюджет 2019 година:

Да се плануват общо 120 хиляди лв., по 20 хиляди лв. за всеки един от регионите за културни мероприятия по отношение на Пловдив Европейска столица на просвета 2019 година

Да се плануват средства в размер на 100 000 лв. за осъществяване на настоящи поправки в постройките на читалищата на територията на Община Пловдив.

Да се плануват 240 хиляди лв. за осъществяване на съществени поправки в постройките на детските ясли в община Пловдив. Парите да се плануват по личния бюджет на общината.

Да се плануват 400 хиляди лв. за осъществяване на съществени поправки в детските градини в община Пловдив. Парите да се плануват по личния бюджет на община Пловдив.

Да се плануват 120 хиляди лв. за създаване на 20 нови детски площадки ( всяка по 6 хиляди) в детските ясли в община Пловдив. Понеже детските ясли не са на делегирани бюджети построяването на тези площадки е отговорност на общинската администрация.

Да се плануват 1 милион и 80 хиляди лв. за планиране и създаване на 18 нови детски площадки по 3 във всеки един от регионите в Пловдив, съобразени с условията на Наредба № 1 на Министерство на регионалното развитие от 2009 година. Парите да бъдат планувани по бюджетните сметки на съответните региони като за всеки регион се плануват по 180 хиляди лв..

Да се плануват 920 хиляди лв. по личния бюджет на община Пловдив за създаване на детски площадки в парцели Публична общинска благосъстоятелност и по отношение на подписано рамково съглашение.

Да се плануват 400 хиляди лв. за ремонт на съществуващи и създаване на нови тротоари наоколо до детски и образователни заведения на територията на община Пловдив, разпределени по следния метод:

Район Централен 100 хиляди

Район Южен 100 хиляди

Район Северен 70 хиляди

Район Източен 40 хиляди

Район Тракия 60 хиляди

Район Западен 30 хиляди

Средствата да се плануват по бюджетните сметки на регионите.

Да се плануват средства в размер на 200 000 лв. за създаване на видеонаблюдение в парковете на община Пловдив.

Да се плануват 2 милиона лв. за създаване на паркинги, парко-места и за отделяне тук-там за паркиране на МПС по регионите на община Пловдив. Тези средства да са настрана от средствата за многоетажни паркинги.

Да се плануват средства за финансово подкрепяне на фамилии и двойки с репродуктивни проблеми така наречен „ Фонд Ин Витро “ в размер на 120 000 лева.

Да се усилят средствата заложени в финансовата стратегия във Функция 6, параграф 5206 от 455 000 лв. на 600 000 лв. като бъде конкретизирано, че 400 000 лв. от тях са за създаване, ремонт и възобновяване на площадки за игра и спорт навън, а останалите да са за площадки за свободно разхождане на домашни кучета.

Да се плануват средства в размер на 1 милион и 500 хиляди лв. за създаване на нова детска градина за 8 групи на бул. „ Александър Стамболийски “.

Да се плануват средства в размер на 500 000 лв. за създаване на ДГ Каменица.

Да се плануват средства в размер на 1 милион лв. за реорганизация или главен ремонт на ул. Даме Груев. В рамките на към месец би трябвало да има направен механически план от който ще стане ясно и нужната сума.

Да се плануват средства в размер на 400 000 хиляди лв. за продължението на ул. Македония от бул. „ Никола Вапцаров “ до бул. „ Александър Стамболийски “. В бюджета за 2018 год. имаше признати 600 000 лв., които сега би трябвало да са част от Преходния излишък.

Да се плануват средства за планиране на Разширение, реорганизация и главен ремонт на бул. „ Марица-север “ от моста на Университета по хранителни технологии до моста на Панаира.

Да се плануват 1 милион лв. за Изграждане на пробив на бул. „ Марица-юг “ под бул. „ Цар Борис 3 Обединител “

Да се плануват средства в размер на 5000 лв. за закупуване на български флагове, които да бъдат предоставени безплатно на всички общински и държавни (начални, съществени,средни и висши) образователни заведение както и на читалищата на територията на Община Пловдив.

Да се плануват средства в размер на 50 000 лева за направа и монтаж на улични табели. Да се плануват 200 000 лв. за създаване на ново улично осветяване.

Да се плануват целево средства в размер на 100 хиляди лева за закупуване на ЛЕД осветителни тела.

Да се плануват средства в размер на 50 000 лв. за разглобяване на рискова въздушно-контактна мрежа тук-там, на които има влезнали в действие Заповеди за премахването и.

Да се плануват 60 хиляди лв. за планиране на нови паркове, места за отмора, рекреация и почивка и за планиране на благоустрояване в междублокови и околоблокови пространства.

Да се плануват целево средства в размер на 90 000 лв. за направа,доставка и монтаж на пейки в паркове и градинки. Средствата да бъдат разпределени по 15 хиляди лв. на регион и по бюджетите на регионите.

Да се плануват 1 000 лв. за построяването на монумент на Тодор Александров в регион Южен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР