Да се научим да се обичаме. Това послание за 2021-ва

...
Да се научим да се обичаме. Това послание за 2021-ва
Коментари Харесай

Стефан Цанев: Диктатори, лицемери, лъжци и крадци - избираме си ги сами

" Да се научим да се обичаме ". Това обръщение за 2021-ва година насочи писателят, стихотворец и драматург Стефан Цанев. Той изрази оптимизъм годината да бъде по-добра от изтеклата и посочи, че в случай че бъде победена пандемията от Covid-19, това сигурно ще направи 2021-ва положителна.
Стефан Цанев изрече мнение, че българите към този момент не обичат себе си:
" Превръщаме се в народ, който ненавижда себе си. Другите нации се гордеят, че са финландци, германци, чехи. При нас изчезна тази горделивост ".
По думите на поета даже и гибелта не е съумяла да сплоти партиите в България:
" Всяка партия е от един и същи народ - от българския народ, не може политическите несъгласия да са толкоз непоносими, както ни се разиграват пред очите. Това е доста неприятно и основава спомагателна тягостност в душите на хората. Това замерване с трупове, в случай че би трябвало да приказваме с метафори, е нещо извънредно ".
 Стефан Цанев: Трябва незаразените с иго да поемат кормилото на страната Стефан Цанев: Трябва незаразените с иго да поемат кормилото на страната
Има потребност интелектуалците да бъдат на предна линия на митингите. И в предходни митинги те бяха на предни линии, аз съм посрещал всеки...
В предаването " 12+3 " той разяснява, че всяка народна власт, която стигне до своята нетърпимост, се изражда в тирания:
" Много погледи са отправени натам. Има персони на нашата политическа сцена, които се надяват на президентска република, на самовластие - до цялостното премахване на партиите. Това не е инцидентно, само че е доста рисково ".
Писателят изрази вяра гласоподавателите на идните парламентарни и президентски избори да бъдат доста деликатни, тъй като:
" Сами си избираме и диктаторите, и лъжците, и лицемерите, и крадците ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР