Да се натъкнете на измамник, купувайки употребяван автомобил е като

...
Да се натъкнете на измамник, купувайки употребяван автомобил е като
Коментари Харесай

Фрази, които употребяват измамните продавачи на употребявани коли

Да се натъкнете на лъжец, купувайки използван автомобил е като спри та гледай. Това обаче не значи, че е по-добре да се откаже от закупуването на кола втора употреба.
Просто би трябвало да бъдете извънредно деликатни: проверявайте документите, диагностицирайте машината и деликатно слушайте всяка дума на продавача. Самите те постоянно се издават точно посредством най-обикновени на пръв взор изречения.
Измамите на вторичния авто пазар остават един от най-острите проблеми, пред които са изправени купувачите. Какви ли не трикове - и банални, и комплицирани - употребяват мошениците, с цел да пробутат стоката си.
Днес ще се съсредоточим върху изречения, които измамниците, постоянно употребяват, без да подозират, че по тях могат да бъдат разпознати.
Кои са фразите, употребявани от шарлатаните на вторичния автопазар:
Колата не е моя, а на сина на приятеля на сестрата на племеника на тъста ми
Подчертавайки обстоятелството, че няма директна връзка с колата, предлагана за продажба, дилърът се пробва да се измъкне от неуместните въпроси - това си мислят множеството водачи.
Всъщност, този трик постоянно се употребява от прекупвачи на отмъкнати коли, чиито имена липсват в регистрите на формалните продавачи и те би трябвало някак си да обяснят този миг на купувача.
Освен вас, този автомобил към този момент са го гледали над 100 мераклии
По подобен непоказен метод продавачът, по време на телефонен диалог, подсказва на клиента да остави депозит - дребна, чисто алегоричен. Но тези, които крънкат пари от купувача преди договорката, априори не може да бъдат почтени продавачи.
"Е, и какво като са идвали да го гледат?! ", отговорете малко и ясно на изнудвач. Със сигурност по-късно ще чуете по какъв начин той ви затваря телефона.
Нищо не е правено по колата, единствено маслото е сменяно
На вторичния пазар несъмнено, има и такива коли, на които в действителност за 7 години в никакъв случай не са били нужни никакви поправки. Но това е една „ приятна “ необичайност, сходна на намирането на препълнен с пари портфейл на улицата.
Най-вероятно продавачът хитрува, прикривайки съществени недостатъци. Как да го ревизира? Откарайте колата в приближен сервиз.
Това е осмата кола в фамилията, единствено прабабата я припалва от време на време
Като се концентрират върху обстоятелството, че автомобилът е употребен извънредно рядко, измамниците оправдават приказно дребните индикатори на километража. За благополучие, през днешния ден има доста способи да разберете какъв е действителният пробег на автомобила.
Не е удряна, не е пребоядисвана
Тази легенда обаче е подобаваща единствено за първокласници, само че би трябвало да бъде включена в листата. Всеки водач би трябвало доста да се постарае, с цел да няма нито една драскотина по автомобила след няколко години дейна приложимост.
Особено когато става въпрос за коли в огромните градове. Високи бордюри, тесни паркинги, хулигани, джигити по пътищата, падащи предмети - с 2 думи: рискови условия, които взимат жертви непрекъснато.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР