Да се наспивате достатъчно е нещо, което води до умственото

...
Да се наспивате достатъчно е нещо, което води до умственото
Коментари Харесай

Ето нещо, което може да предизвика депресия, без дори да подозирате

Да се наспивате задоволително е нещо, което води до умственото и физическото здраве - една неприятна нощ, в която не можете да спите, ще ви убеди в този факт. Така че не е изненадващо, че нещо, което инструктивно нарушава постоянно съня ви, може да докара до проблеми с психологичното здраве с течение на времето.
Общоизвестно е, че гледането на телевизия или инспекцията на телефона ви преди лягане (или когато се разсъните в средата на нощта) е неприятно за очите, схемата на съня и цялостното здраве. Ново проучване, оповестено в списанието на медицинския университет " Нара ", е открило, че даже дребен намек за светлина - без значение дали е естествена светлина, която се прокрадва през прозореца, дребен поток от светлина от коридора или синя светлина от вашия смарт телефон - може да наруши вашия биологичен часовник и да усили риска от меланхолия с течение на времето.
Между 2010 година и 2014 година ръководителят на проучването Кенджи Опаяши, лекар и екип следи 863 възрастни японски участници, разграничени на две групи с разнообразни равнища на светлинна експозиция по време на сън. Участниците имали за задача да водят дневник и да правят постоянни проучвания по време на изследването, с цел да проследят евентуалното развиване на депресивните признаци. Въпреки че никой от участниците не е имал депресивни признаци при започване на изследването, тези, които са били изложени на повече от пет лумена през нощта (измерването на общото количество светлина, предавано от светлинния източник за избран интервал от време) посочили по-висок риск от развиване на меланхолия спрямо тези, които спят в цялостна мрачевина. За информация общоприета 75-ватова крушка излъчва 1100 лумена светлина.
Както постоянно, тези открития би трябвало да се одобряват просто като предизвестие, изключително като се има поради лимитираният размер на тестът, неналичието на географско многообразие и лимитираната възрастова граница, включена в проучването, както и безбройните други фактори, които също могат да допринесат за депресията. Независимо от това, съществува базова връзка сред качеството на съня и психическото и физическото здраве и всички ние можем да се замислим за броя часове, които чакаме, както и за това дали нашата среда е удобна за добър и първокласен сън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР