Да се използва темата енергетика за предизборна кампания е изключително

...
Да се използва темата енергетика за предизборна кампания е изключително
Коментари Харесай

Предизборната употреба на енергийната тема - вредна за обществото

" Да се употребява тематиката " енергетика " за предизборна акция е извънредно нездравословно за обществото.

Това разгласи някогашният министър на енергетиката Александър Николов в изявление за БНР. Той бе безапелационен, че енергетиката би трябвало да е надалеч от всевъзможни политически боричкания, тъй като е бранш, който дефинира живота на всеки жител и на цялата промишленост и бизнес.

Той обърна внимание, че предизборната й приложимост приказва за културата на хората, които го вършат.

В същото време той внесе утешение за идната зима с думите, че в България няма да бъде нито на студено, нито на мрачно.

По думите му България е в много по-изгодна позиция от останалите страни в Европейския съюз.

Николов акцентира, че преимуществото на страната ни е в това, че производството на електрическа енергия въобще не зависи от природния газ.

" Ние сме най-големият балансьор на Югоизточна Европа и на Западни Балкани от позиция на електрическа енергия. Това ни дава преимущество, тъй като е допустимо да се оформят съглашения, които да дадат опция България да изнася електрическа енергия, а в подмяна на това да внася природен газ ", изясни Николов.

Той обърна внимание, че Европейски Съюз към момента не желае да признае, че енергийната рецесия е функционалност в по-голяма степен от енергийната политика на Европа през последните 10 години, в сравнение с от войната на Русия в Украйна, която е катализира някои от резултатите.

Според него има проблем със солидарността в Европейски Съюз, която към момента отсъства. Възможно е да се сътвори клъстеризация на избрани райони, които ще би трябвало да се оправят с обособени решения. В подобен случай съгласно Николов е извънредно значимо да се работи с европейските ни сътрудници, които са ни съседи - Гърция и Румъния,  и с тях да се сътвори общ метод.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР