Да се избере име на детето винаги е много сложно

...
Да се избере име на детето винаги е много сложно
Коментари Харесай

7 глупави начина да изберете име на дете

Да се избере име на детето постоянно е доста комплицирано и вълнуващо – въпреки всичко то ще е с него до края на дните му. Ето няколко доста известни, само че не толкоз умни метода да изберете име на дребното.

1. На светци

В никакъв случай не желаеме да оскърбим възприятията на вярващите или на който и да било другиго. Но в случай че детето се роди в ден, в който се празнува светец, а вие сте твърдо уверени, че той ще го закриля, е прекомерно допустимо да попаднете на име като Гавриил, Дамаскин, Малахия, Исидор, Власий, Антипа.

От невъзможност в сходни случаи от цялото това величие се избират имена като Георги и Никола, които в действителност не са мечтани откровено от нито един от родителите.

2. На родственици

Баба Галя и внучка Галя – какво по-хубаво? Сантиментално, сантиментално. Всичко щеше да бъде хубаво, в случай че тази традици постоянно става причина за фамилни, че и кланови раздори: „ На майка ти на името? А за какво не на моята майка? “ „ На името на свекървата ли сподели? “ „ Да, дъще, явно е кой командва у вас.

3. На обичан воин
От книга или филм – няма значение. И в двата случаи има образци като Емил („ Емил от Льонеберя “) и Ана („ Ана Каренина “), които нямаме поради сега.

Но в случай че приказваме за Аладин, Денерис, Декстър и така нататък ситуацията никак не е розово. Опитайте се да предадете на детето любовта си към киното и книгите по различен метод.

4. „ Супер автентично “

Ех, какъв полет на фантазията се реализира тук. Действително има деца, кръстени като Заря, Аметист, Дъга, Делфин, Наслада… Да, сходно дете фактически ще бъде запомнено на детската площадка, в градината и в учебно заведение.

И непременно ще ви задават хиляди въпроси. За подигравките да не приказваме. И защото последните ги отнася детето, преди да му дадете име, помислете и за това.

5. Модерно

Знаете защо приказваме – в един миг всички момиченца към вас стартират да се споделят Николета или София, а момченцата – Виктор или Мартин. Никой не е застрахован от това в класа му да има от двама-трима с неговото име.

Опитайте се да избягате от модата на деня и да дадете на детето ви име, което фактически е в сърцето ви.

6. Дълго, комплицирано, старинно

Светлозар, Климентий, Евстатий… Пригответе се, че всеки втори ще написа сходно име неверно, а на останалите ще би трябвало да диктувате по букви и на всеослушание.

7. Красиво западно име

Мишел и Жизел са страхотни имена. Но в комбиниране с Попова и Иванова огромна част от блясъка им угасва.

И в случай че това някой ден би могло да се поправи, при положение, че семейството на мъжа също е западна, то момчетата Едуард и Джорджо ще си останат Попов и Иванов цялостен живот.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР