Да се формулират задачите за матурите, така че да са

...
Да се формулират задачите за матурите, така че да са
Коментари Харесай

Просветният министър каза какво ще правят с лошите матури

Да се формулират дилемите за матурите, тъй че да са свързани с живота и практиката, да са по-практически ориентирани. Това е главната цел на министерството на образованието в кратковременен проект, разкри в изявление за бТВ шефът на ведомството проф. Галин Цоков.

Резултатите от външното оценяване към този момент се знаят. Направени са разбори. Класирането ще бъде оповестено през днешния ден, допускам до обяд, сподели той.
-->
По думите му не можем да бъдем радостни от резултатите на матурите. Но те не са толкоз по-лоши от предишни години, сподели той. Изменя се характерът на дилемите, не стават по-трудни, изясни министърът. Според него става публичен спор, че би трябвало да променим образованието към умения и компетентности.

" Добре е учителите да имат повече достъп до резултатите, с цел да може всеки преподавател да си направи разбор. Да извърнат повече внимание на постоянно сбърканите задания ", сподели Цоков.

Той изясни, че програмата за лагерите се трансформирала на стратегия за екскурзии. " Парите за училищен екскурзии свършиха ", съобщи министърът. Според него някои учебни заведения към този момент са отишли, на други им следва да отидат.

" След 40-то записано учебно заведение този бюджет от 13 млн. лева се изчерпва. Над 27 хиляди ученика ще бъдат на такива екскурзии, само че за мен е незаслужено, че няма да бъдат разпределени сред повече учебни заведения ", сподели Цоков.

Според него е можело учениците да бъдат разграничени на по-малки групи от разнообразни учебни заведения и да се избират на база високи оценки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР