Да, родственик на Андрей Карловмич действително е от предателите на

...
Да, родственик на Андрей Карловмич действително е от предателите на
Коментари Харесай

Как граф Игнатиев изпрати Левски на бесилото

„ Да, роднина на Андрей Карловмич фактически е от предателите на Апостола. Отчето Лукан Лилов е касиер на революционната организация към Ловеч. Когато умира през 1877 година в къщата му са открити 1360 турски златни монети, които преди време бил откраднал от комитетските пари “, удостовери приживе и именитият комунистически зам.-министър на външните работи Живко Попов, който бе сподвижник на Червената принцеса Людмила Живкова.  

 

След залавянето на Апостола на Свободата на 27.12.1872 година, против него бил извършен бърз развой и след няколко седмици към този момент имало решение на заседателите. Присъдата била доказана на 21.01.1873 година персонално от султана Абдул Азис.

 

Турските магистрати се възхищавали на смелостта на Апостола и гледали на него с почитание. Нямали никакво желание да му постановат най-тежкото наказване. Той щял да бъде пратен на каторга, а не на бесилото. 

 

Намесил се обаче съветският консул в Цариград граф Игнатиев. Именно той изискал на Левски да бъде търсена отговорност не като на уредник и началник на националноосвободителното придвижване, а като на палач и апаш.

 

Това било отмъщението на братушките поради отхвърли на Левски да стане сътрудник на имперска Русия и да се бори за ползите на непозната страна.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР