Да пребориш мрака с енергия от отпадъчни суровини. 420 хиляди

...
Да пребориш мрака с енергия от отпадъчни суровини. 420 хиляди
Коментари Харесай

Зелена светлина: Светлина от готварски мазнини

Да пребориш мрака с сила от отпадъчни първични материали. 420 хиляди лампички в Токио блестнаха с електричество от употребявани готварски мазнини.

Хаиме Нарита, уредник на самодейността: Събираме употребявани мазнини, пречистваме ги и ги трансформираме в биогориво. А по-късно ги използваме за генератора, с който работят LED светлините.
Резултатът е светеща вишнева градина. Но освен разкрасяването на парка била задачата на основателите на плана. Те желали да накарат хората да се замислят за ефикасното потребление на сила.

Хаиме Нарита, уредник на самодейността: Създадохме този светлинен план поради неналичието на електричество след повредата във Фукушима през 2011. Искахме да покажем, че можем да произвеждаме и да използваме сила и на локално равнище.
Нарита и неговият екип разкрили алтернативата в употребяваните мазнини. Оказало се, че в Токио има задоволително от ресурса. Годишно там се употребяват към 45 милиона тона мазнини.

Маконо Киношита: Наистина концепцията е страхотна - да се основава сила от ненужни артикули.
Освен това, уредниците желали да създадат повече хора съпричастни към този развой. За това почнали да събират употребявани мазнини от локални заведения за хранене и семейства.

Тайсуке Мияхара: Бях доста впечатлен да видя града осветлен от мазнините, които сме употребявали.
Сакури в цялостния си искра - не напролет, а в зимна нощ. Човекът е кадърен да преобрази природата и в положителния смисъл, като цената на хубостта е с най-малък въглероден отпечатък.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР