Да пием достатъчно количество вода всеки ден е от съществено

...
Да пием достатъчно количество вода всеки ден е от съществено
Коментари Харесай

Водата, достатъчното количество и как да си го осигуряваме всеки ден

Да пием задоволително количество вода всеки ден е от значително значение за нашето здраве и вярното действие на организма. Но в натоварените работни дни вероятността да не посягаме към бутилката или чашата с вода задоволително постоянно е огромна.

Ето няколко елементарни правила, с които да си подсигуряваме, че няма да се дехидратираме. И те не важат единствено за лятото, а за всеки един ден от годината.

Бутилка

На пазара към този момент се предлага голямо многообразие от бутилки, измежду които да намерим своята. Няма потребност да загатваме, че пластмасовите са за еднократна приложимост и не е добре да ги пълним още веднъж и използваме в продължение на дни и седмици.

Вместо това можем да си купим стъклена или стоманена, която да носим постоянно със себе си. А колкото повече харесваме дизайна на бутилката, толкоз повече ще желаеме да я използваме. Затова не трябва да подценяваме този собствен избор.

Жажда

Не е належащо да чакаме да ожаднеем, с цел да посегнем към водата. По-добре е да пием по-често и по-малко количество, с цел да избегнем неприятното чувство.

Ако сме ожаднели, значи тялото ни към този момент е изгубило известно количество вода, което понижава потенциала ни с към 30%, без значение дали приказваме за физическа мощ или умствено натоварване.

Хранене

Знаем, че е по-добре да не пием доста течности по време на хранене. Но в случай че пием относително огромно количество вода, преди да посегнем към храната, ще получим и още един евентуално издирван резултат - угнетяване на апетита.

А в случай че обичаме да си похапваме люти храни, сигурно ще пием повече вода. Хидратация си подсигуряваме и с потреблението на плодове и зеленчуци с високо наличие на вода - като любеница и краставици да вземем за пример.

Напитки

Ако желаеме да сме добре хидратирани всеки ден, би трябвало да понижим количеството питиета, които ни дехидратират. Сред тях са кафето и всички други с високо наличие на захар. Колкото повече пием от тях, толкоз повече ожадняваме.

Разнообразие

Ако от време на време ни се пие нещо друго от просто вода, постоянно можем да я разнообразим, като прибавим няколко късчета лимон, мента или нещо друго по собствен избор.

Сламка

Пластмасовите сламки са един от главните замърсители на планетата и по тази причина е добре да ги заобикаляме. Но можем да заложим на сламки за многократна приложимост, които да носим със себе си.

Знаем, че когато пием течност със сламка, изпиваме по-голямо количество по-бързо. Затова слагаме една в чашата с вода и готово!

Аларма

Ако изобщо не сме от хората, които се сещат постоянно да пият вода, то към този момент има доста приложения за смарт телефон, които да ни подсещат да се хидратираме. В тях можем да записваме и броя чаши, които сме изпили за деня, написа Reader`s Digest. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР