Да пътуваш сам е особено удоволствие, което освен всичко останало

...
Да пътуваш сам е особено удоволствие, което освен всичко останало
Коментари Харесай

По пътя ще срещнеш приятели. 7 дестинации за самотни туристи

Да пътуваш самичък е изключително наслаждение, което с изключение на всичко останало носи и опасности.   Много хора обаче обичат да го практикуват. Ползите не са малко – да вземем за пример не е нужно да се съобразяваш с непознати прищевки, плащаш единствено за един и така нататък   И на най-самотния бродяга обаче може да му се случи да попадне в група, която да му хареса.

TheGuardian предлага лист с дестинации за групови визити от туристи, които по предписание пътуват сами.   Вкусовете на Мароко   Има специфични предложения за пътешественици с вкус към локалната кухня. По време на тези екскурзии запознаването с всичко ново е гарнирано с огромни количества храна.   Мароканското премеждие значи пиянство на ментов чай в Казабланка, ястие на домашно приготвена храна в „ синия “ град Шефшауен, обиколки на остарялата част на Фес – Медина, къмпинг в Сахара и най-после – Маракеш.   Голяма част от хората, които резервират тези пътувания, опознават новите места сами. Но това не им пречи да се сближат с други.     Pexels
Рафтинг в Хърватия
Да караш лодка в хърватските реки си е прекарване за смелчаци. Минаваш през диви каньони, рискови бързеи и бистри води. Въпреки че се желае кураж, това пътешестване е уместно и за начинаещи. Гостите се настаняват в хотели или къмпинг в естествен парк. Организаторите на тези завършения събират групи до осем души като огромен част от туристите пътуват сами. 

Pexels
 По прашните пътища на Португалия
Ако ще обикаляш черни пътища и труднодостъпни места с джип, е по-добре да си имаш компания. В Португалия провеждат пътувания с лидер, като уредниците се грижат за всички формалности към екскурзията. 
 Pexels

Обиколката е странствуване от Лисабон до Алгарве. Предвидено е време за почивки и занимания, разглеждане на забележителности и сърфиране. Повечето туристи отиват сами и споделят шофирането.  
С каяк из дивата Шотландия
Западните крайбрежия на Шотландия са диви и оферират завършения в тюркоазени води и по плажове с бял пясък. Гостите по тези места могат да видят тюлени, орли или даже акули и китове. И всичко това – до момента в който гребат с лодката си. Храната е морска, както и приключенията. Музиката е обичайната и се заспива под звуците на талази. 


Pexels
 От Париж до Лондон с колело
Това надали е най-лесният метод да изминеш дистанцията сред двете столици. Но пък усилието си заслужава. А в случай че не си самичък, ще има с кого да споделяш отмалялост, болки, наслади и смешки. Тук приказваме за пътешестване от над 400 км. За участниците в тези турове има и екип, който придвижва багажа им или ремонтира повреди по оборудването. В цената са включени подготвителна стратегия и пътешестване с ферибот. 

Да опознаеш крайбрежията на Уелс
Пемброкшир се среща се в югозападната част на Уелс, на крайбрежията на Ирландско море. Традиционно хората в този район са си изкарвали прехраната като миньори и риболовци, а в днешно време значимите браншове са земеделие, рандеман на нефт и газ, както и туризъм.


Pexels

Обиколките тук включват каяк, разходки по крайбрежията и нанагорнище по стръмните надморски скали. Нощува се в селски екохижи и се пие локална бира. Има предложения както за „ соло приключенци “, по този начин и за туристически групи. 
Шоколад и шукрут в Елзас
Всички са чували за френския шоколад. Всички знаят и какво е шукрут, макар че може и да не са го чували – месо с кисело зеле. Това е обичайно ядене във френската област Елзас, въпреки че се подготвя по друг метод от признатия в Източна Европа. Разбира се, има и вино. 


Pexels
  Тук всред пътуващите постоянно се срещат соло туристи. Сред заниманията им са разходки по калдъръмени улици около остарели непокътнати здания, визити на естествени забележителности и, естествено, френска кухня. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР