Да отпадне клас прослужено време и да се изработи механизъм

...
Да отпадне клас прослужено време и да се изработи механизъм
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Идеята да отпадне клас прослужено време е скандална

Да отпадне клас прослужено време и да се създаде механизъм за установяване на минималната работна заплата. Тази концепция срещна поддръжката на вицепремиера Валери Симеонов, който се срещна с представителите на работодателските организации. Председателят на обществената комисия в Народното събрание Хасан Адемов разяснява концепцията.

Валери Симеонов: Класовете за прослужено време би трябвало да отпаднат

Според него: " Това е една от безконечните тематики в отношението сред служащи и чиновници, сред труда и капитала. Това е един въпрос, който би трябвало да бъде разискван в обществото, би трябвало да бъде разискван в Националния съвет за тристранно съдействие, би трябвало да бъде разискван в Народно събрание, тъй като е правилно че при държавните чиновници този въпрос е решен от дълго време. Но там обстановката е напълно друга, тъй като страната заплаща и персоналната осигурителна вноска на държавните чиновници, което слага в неравнопоставено състояние тези, които работят в действителния бранш. При това равнище на заплащането в България, даже и да се одобри такова решение, никога не би трябвало да се стига до понижаване на приходите на служащите и чиновниците.
 
Той добави още, че следва тежка полемика по тематиката.  " За да се стигне до решение на този проблем би трябвало да има наложително необятна обществена полемика с цел да може да се чуят всички отзиви. "

  По тематиката Валери Симеонов: Класовете за прослужено време би трябвало да отпаднат
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР