Да останеш в историята! Християн Стоянов успя да го направи

...
Да останеш в историята! Християн Стоянов успя да го направи
Коментари Харесай

Християн Стоянов и приятелката му: Историята е интересна, ако успееш да вникнеш

Да останеш в историята! Християн Стоянов съумя да го направи откакто завоюва сребърен орден в бягането на 1500 м от параолимпийските игри в Токио. В своята сбирка българинът има още международна и европейска купа.

На 22 септември - Деня на независимостта, Стоянов беше посетител в предаването " Тази заран " дружно със своята другарка Елена Илиева, която е и най-голямата му поддръжка по пътя към върха.

Снимка: Instagram

" Никога не съм стремял да изучавам история толкоз в детайли, колкото нашите учители желаеха. Но постоянно успяваха някак да доближат до нас, въпреки да бъдем много невнимателни. Научавахме по нещо, даже да нямахме предпочитание. Историята е доста забавна, стига да успееш да вникнеш, да си представиш по какъв начин са живели нашите предшественици, какво са изпитвали и защо са се борили ", съобщи Стоянов.

" Историята е едно хубаво нещо, което би трябвало да помним. Трябва да знаем нашата история. Тази шевица е тракийска. Аз съм от този край. Беше значимо да сме с такива хубави блузки, които да ни демонстрират българското. Историята беше доста забавна. Седях на първия чин и с интерес слушах всяка история, която ни разказваше госпожата. Опитвах се да запомня, до колкото мога. Мисля, че си припомням най-важното ", добави Елена.

Снимка: bTV

Двамата са дружно от 6 години. Вече градят взаимния си живот в общо жилище, както и на стадиона, където Християн тренира, а неговата красива половинка му оказва помощ.

" Запознахме се през май преди 7 години. Нашата връзка е от 6 години. Много дълго чакахме да живеем дружно. Тя е от Нова Загора, аз съм от Габрово. Виждахме се един път в месеца, на два месеца, много рядко. Целта ни беше незабавно след завръщането да се изнесем, да заживеем дружно, да бъдем независими и да се любуваме един на различен и на живота ", описа той.

Снимка: Instagram

Двамата са избрали да се открият в родния град на спортиста - Габрово.

" Основната ни цел е да се развиваме в моя роден град Габрово. За това се и върнахме там, откакто до неотдавна живеехме в София. Ще се опитаме да развием съществени действия, които да бъдат от помощ на младите, децата. Основната цел е да бъдем дейни хора ", разкри Християн.

" Надяваме се да е допустимо. В дребния град липсват доста неща и ние желаеме да запълним тази празнота и за помогнем града да се развива и да има от ден на ден младежи ", прибавя Елена.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР