Да осиновиш кауза за бъдещото на едно дете. Никола е

...
Да осиновиш кауза за бъдещото на едно дете. Никола е
Коментари Харесай

Актрисата Диляна Попова подава ръка на 4-годишно болно детенце

Да осиновиш идея за бъдещото на едно дете. Никола е единствено на 4, само че е минал през какво ли не. Ръка му подава актрисата и модел Диляна Попова. Синът й е огромен, колкото Ники. Това е история за едно самоуверено дете, което има две майки.

Казват, че огромните истории не са за дребни букви. Те се живеят, дишат се, те вълнуват – и не се пишат. Не са и за дребни хора. Той може да е дребен, само че неговата история е огромна. Това е история, която натъжава, само че и усмихва, която стопля, само че и разплаква. И пред която се мълчи.

" Приеха го в неонатология, само че не ме пускаха при него. Не можеха да му овладеят гърчовете. 12 дни го държаха без да могат да му оказват помощ ", описа майката на Никола Ивалина Павлова.   

Тогава на помощ идва Диляна, чиято идея е дребният Ники. Актрисата е станала част от фондацията " Докосни щастието – Осинови идея ". Целта на акцията е да осиновиш нечий проблем и да го направиш собствен.

" Най-хубавото е да си оказваме помощ, с каквото може. Не просто, тъй като съм майка, а тъй като съм човек ", каза Диляна Попова. 

Ники се появява на бял свят мъчно. По време на раждането лекарите в Горна Оряховица губят тоновете на бебето. Следва незабавно секцио. Три дни по-късно майката на Ники е изписана. По документи детето й е клинично крепко. Никой обаче не им е споделил, че ще има последици от загубата на О2. В деня, когато младото семейство се готви да прави погача за здравето на бебенцето, ориста се намесва. Ники прави първия си спазъм.

" Когато навърши 40 дни, стартира да прави гърчове и му сложиха първа диагноза епилепсия. Невролог го следеше на всеки 3 месеца и когато навърши 8 месеца, ни споделиха ДЦП ", споделя още Ива.

От този ден светът се прекатурва и стартира непостижимата борба за живота на Никола. Родителите обикалят най-различни лекари и лечебни заведения. От тогава всеки ден е ден за рехабилитации, а не за разходка в парка. Състоянието на дребното момченце не се трансформира. Никола не съумява да държи главичката си изправена, не може да прави крачки. Но диагнозата не значи присъда. Семейството не стопира да се бори.

В търсене на отговори животът среща дребния пациент Ники с доктор Джихан Абазович и преплита орисите им. Шанс за Ники е терапия със стволови кафези. Сумата от 90 000 лева обаче е непостижима за фамилията на дребното дете. Ники сполучливо минава 2 курса на лекуване. Терапията на регенеративната медицина цели да поправи или размени развалени или заболели човешки клетки и да ги излекува. С подадена ръка от доста положителни хора съумяват да съберат 1/3 от сумата. А на Ники му следва и третата процедура. Това лекуване ще усъвършенства още повече положението му.

Диляна Попова приканва всички хора да са съпричастни и дадат късмет на детето. 

Ако желаете, може да помогнете на Ники по следния метод: 

DMS NIKI на 17777

с един клик на 

https://touchhappiness.foundation/…/zaedno-za-badeshteto-na…. (Paypal)

с превод към IBAN: 

BG14FINV91501317198085

BIC: FINVBGSF

Първа капиталова банка

Титуляр: Никола Атанасов 

Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР