Да научиш детето си на добро и да го възпиташ

...
Да научиш детето си на добро и да го възпиташ
Коментари Харесай

Жена превърна пощенската си кутия в депо на надеждата

Да научиш детето си на положително и да го възпиташ по този начин, че да оказва помощ на другите е задача, която всеки родител се стреми да извърши. Въпреки компликациите и предразсъдъците, Биляна Филчева съумява да съобщи тези скъпи уроци на своята към този момент пораснала дъщеря. В предаването " Цветовете на България “ на Радио " Фокус “ тя описа, че самодейността " Капачки за Бъдеще “ е едно от нещата, които доста ѝ помогнали по този път.

Преди към 7 години, когато научила за тази акция, дружно с щерка ѝ, която по това време била още ученичка, а през днешния ден студентка първи курс, стартират да събират първите си капачки с концепцията да оказват помощ на създаделите на самодейността в битката за събиране на средства за закупуването на кувиози за недоносени бебета.

Биляна Филчева споделя, че всеки ден, когато щерка ѝ отивала на учебно заведение в раницата си носела и найлонова торбичка, в която да събира капачки. С времето, когато се натрупвало по-голямо количество, Антоана и нейни съученици, дружно с класната им ръководителка, отивали и поставяли събраните пластмасови произведения в предопределените за това места.

" Друг забавен миг, за който се сещам, е че щерка ми и нейните другари в годините обиколиха доста места, защото танцуваха национални танци в разнообразни школи. Винаги, когато отиваха на някое турне, след това се връщаха с торбички с капачки в куфарите си “, добави Филчева.

По-късно Биляна трансформира и пощенската си кутия в място, където всички нейни съседи до ден сегашен слагат капачки.

" На гаража ни, който е пред блока, в който живеем, имаме пощенска кутия, в която обаче не се слагат писма, а се слагат пластмасови капачки. От време на време, когато не помня да я отворя, някоя съседка ме подсеща, че е време да я отворя, с цел да създадем място за идващите капачки “, добави тя.

Биляна Филчева описа, че и на работното ѝ място, което е Общински съвет Благоевград, събират капачки. Освен при тях, кутии за пластмасови произведения има и на доста други места в Община Благоевград, а когато се изпълнят, всички събрани капачки биват поставяни в огромното железно сърце, което се намира в непосредствена непосредственост до зала " 22-ри Септември “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР