Да натрупаш богатство от над милиард долара не е никак

...
Да натрупаш богатство от над милиард долара не е никак
Коментари Харесай

Те не се погрижиха за богатството си и от милиардери се превърнаха в пълни голтаци

Да натрупаш благосъстояние от над милиард $ не е по никакъв начин лесна задача, само че да го изгубиш наподобява най-лесното нещо на света. Обикновено с огромните пари идват и огромните проблеми. В всекидневието ви се появяват далечни родственици и познати, които желаят още веднъж да се сближите. Или пък първокласният живот ви харесва толкоз, че желаете още и още и стартирате да търсите " малки врати " по какъв начин да увеличите благосъстоянието си, не всеки път по най-честните способи.

Има хора обаче, за които най-големият проблем е, че не знаят по какъв начин да се грижат за благосъстоянието си.

Бьорголфур Гудмундсон
Вторият най-богат човек в Исландия, пивоварят милиардер и някогашен притежател на британския футболен клуб " Уест хем ", банкрутира през 2009 година Той става жертва на кредитната рецесия в страната си.

Гудмундсон и синът му Тор са създатели и мажоритарни акционери в исландската банка " Ландесбанки ", която след своя банкрут е национализирана. А неговото персонално благосъстояние от 1,4 милиарда $ е нулирано. Синът на 68-годишния Гудмундсон - Тор, обаче към момента е милиардер, написа vesti.bg.

Алън Станфорд
Американският милиардер натрупва към 2,2 милиарда благосъстояние посредством недвижими парцели при започване на 80-те и с течение на години е апетитен за образец за сполучливо ръководство на финанси. Но това е преди Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища да предяви иск против него на стойност 7 милиарда $.

Обвинен е за финансов скрит план за плячкосване на своите вложители за да поддържа своя ексцентричен жанр на живот. Към днешна дата Алън Станфорд пие редица лекарства, с цел да лекува депресията си, и даже е отчасти кьорав, откакто различен пандизчия го нападнал. Осъден е на 110 години затвор.

Патриша Клуге
Патриша Клуге, известна в миналото като " най-богатата разведена жена в историята ", е някогашната брачна половинка на милиардера Джон Клуге. След развода им през 1990 година Патриша влага всичките си пари в голямо лозе и се захваща с винарски бизнес. Тя живее като кралица - нейните празненства са посещавани от ВИП особи, корпоративни шефове, звезди и литературни дейци. Госпожата населява имение с повърхност 23 500 кв.м и се радва на разточителен живот.

Финансовите ѝ усложнения стартират през 2008 година и последователно кредиторите стартира да изземват активите ѝ. Огромното ѝ лозе е купено от Доналд Тръмп през 2011 година Урокът от нейния живот е, че даже сполучливите бизнесмени не би трябвало да поставят " всичките си яйца " в една кошница, с цел да не изгубят всичко едновременно.

Шон Куин
Само допреди няколко години, най-богатият ирландски предприемач имаше 6 милиарда $. Но той бързо стартира да губи всичко, откакто влага 25% от парите си в Anglo Irish Bank. Когато финансовата рецесия опустоши страната му, неговите акции се обезцениха, а все още той дължи 2,8 милиарда евро.

Предполага се, че положението на Куин е било към 4,72 милиарда евро в разгара на най-големия му триумф. Така че това е един от най-скъпите банкрути, обявявани в миналото в Обединеното кралство. Поуките, които хората могат да си вземат от образеца на Шон Куин, е, че не се поемат опасности, по време на рецесия.

Ейк Батиста
Батиста дълго време бе най-богатият човек в Бразилия и на 7-мо място измежду богаташите в света. Но през 2013 година той бе на крачка от банкрута. Оказа се, че е излъгал вложителите си за предстоящата облага от учредената от него петролна компания OGX.

Миналата година предприемачът беше упрекнат, че заплаща милиони долари под формата на подкупи, с цел да обезпечи контракти с локалното ръководство в града. Освен в корупция, той бе обвинен и в пране на пари. Сега излежава присъдата си в пандиза.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР