Да насърчаваш Кремъл за атакува който и да било съюзник

...
Да насърчаваш Кремъл за атакува който и да било съюзник
Коментари Харесай

Посланичката на САЩ в НАТО за изявлението на Тръмп: Безотговорно!

„ Да насърчаваш Кремъл за нападна който и да било съдружник от НАТО или територията на алианса в действителност слага в по-голяма заплаха нашите, американските бойци и бойците на нашите съдружници. Да правиш подобен вид изказвания е рисково и, почтено казано, безконтролно. “

Така посланичката на Съединени американски щати в НАТО Джулиан Смит разяснява в отговор на журналистически въпрос изявлението на някогашния американски президент Доналд Тръмп през уикенда. Той съобщи, че в качеството си на държавен глава е споделил на водач на страна членка на пакта, че в случай че не усили разноските си за защита, би насърчил " Русия да направи каквото си изиска " и че сходно държание е " незаконно ".

Думите му бяха посрещнати на нож в Еврора, а генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг го упрекна, че слага под засилена заплаха американските и европейските бойци.

Джулиан Смит даде телефонен брифинг за публицисти в Брюксел. Тя приказва два дни преди срещата на министрите на защитата от страните членки.

Смит обаче не назова нито един път Тръмп по име, въпреки да й бяха заложени повече от един въпрос за него.

Тя напомни, че през лятото алиансът ще означи 75 години от основаването си.

„ А това значи, че за повече от седем десетилетия в Съединени американски щати имахме редица републикански и демократически администрации, единни в едно разбиране – че съюзи, най-много НАТО, са крайъгълен камък.

Тези съюзи са силата на Америка. Те не са благотворителен план. Те обслужват директно ползите на Съединени американски щати и на нашите съдружници “, отговори посланичката на въпроса по какъв начин Вашингтон ще убеди европейските си съдружници в своите задължения след изявлението на Тръмп.

Джулиан Смит не чака на срещата на върха във Вашингтон през юли НАТО да предложения Украйна за член. Тя обаче чака съдружниците да бъдат в положение да дадат сигнал, че алиансът продължава да се доближава към тази страна и че подхващат съответни стъпки, с цел да служат като мост сред „ там, където сме в този момент “, и пълноправно участие

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР