Да направим сделката за Брекзит. Вероятността за сделка е 60/40..

...
Да направим сделката за Брекзит. Вероятността за сделка е 60/40..
Коментари Харесай

За Джефри ван Орден вероятността за Брекзит със сделка е 60/40

" Да създадем договорката за Брекзит. Вероятността за договорка е 60/40 . ". Това съобщи пред БНР евродепутатът Джефри ван Орден , който е някогашен докладчик за напредъка на България по пътя към участие в Европейския съюз.

" Премиерът го сподели тъкмо - желаеме да излезем със договорка . Ако е допустимо да тръгнем без договорка, ще го създадем - в случай че е допустимо за политиката и за народа . Мисля, че няма повече смисъл да го отлагаме ", съобщи Джефри ван Орден.

Според него, в случай че има още един референдум във Англия, той още веднъж ще покаже, че хората желаят да излязат от Евросъюза .
 Джонсън желае от Върховния съд да се произнесе по въпроса Брекзит без договорка
Джонсън желае от Върховния съд да се произнесе по въпроса Брекзит без договорка

Иска съдът да прегледа тази част, която го задължава да изпрати писмо и да изиска отсрочване на Брекзит

По думите му хората във Англия поддържат министър председател министъра. Има партии, които са срещу това. Те си имат обособена цел. " Смятам, че Брюксел не е еластичен във връзка с договарянията и няма благосклонност да ги води . Ние споделяме, че в Европейски Съюз нищо не е допустимо и всичко е допустимо, в случай че има политическо предпочитание . Брюксел би трябвало да направи тази договорка в близко време, другояче връзките сред Европейски Съюз и Англия няма да са положителни в бъдеще . Смятам, че е доста значимо да имаме хубави връзки. Трябва повече страни по време на Европейския съвет да кажат, че би трябвало да се направи тази договорка в този момент ", съобщи Джефри ван Орден .

Искаме да защитим суверенитета на Англия и на Северна Ирландия, сподели той. " Също по този начин желаеме да има хубави взаимоотношения и опция за партньорство сред Северна Ирландия и Ирландия. Няма причина това да не се случи ", добави Джефри ван Орден.

За състава на новата Европейска комисия евродепутатът счита, че ще има две промени - евентуално за Унгария и за Румъния .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР