Да направим децата щастливи е стремеж, дълбоко вкоренен в родителите.

...
Да направим децата щастливи е стремеж, дълбоко вкоренен в родителите.
Коментари Харесай

Успешните начини да направим децата щастливи

Да създадем децата щастливи е блян, надълбоко затвърден в родителите. Малцина са тези, които подценяват щастието на децата си и слагат преди всичко персоналните си ползи. Разбира се, има и такива родители. Но огромният % се стремят да зарадват своите деца, да видят блясъка в техните очи, когато се усмихват, да знаят, че изпитват приятни страсти.

Как обаче и елементарно ли се реализира това? Предлагаме ви сполучливите способи да извършите децата си в действителност щастливи. Не са сложни и най-важното – работят!

Снимка: Shutterstock

Щастливи родители – щастливо дете

Първата стъпка към щастието е в фамилията да има естетика. Ако по една или друга причина родителите се нещастни, това ще се съобщи и на децата. Интересното е, че по-важно е майката да бъде щастлива, защото връзката й с малчуганите е по-особена и те доста интуитивно усещат, когато нещо я тревожи или изтезава. Психолозите считат, че се дължи на кармичната основа, която стартира още с пъпната шнур, продължава с кърменето и с четенето на приказки за „ Лека нощ “. Така че първото, за което би трябвало да работите е да се стремите към положителни взаимоотношения вътре в фамилията. И не забравяйте да се усмихвате по-често.

Бъдете признателни

Това е друга загадка на щастието. Бъдете признателни и за дребните неща, които имате, и помнете, че някои хора не имат даже парченце от това. Това ще ви направи по-щастливи, ще се превърнете последователно в един добър човек, което няма да остане неусетно от децата ви.

Доказано е, че състезателите, които печелят бронзови медали са по-щастливи от тези със сребърните. Защото те са признателни, че са постигнали победа и имат орден, до момента в който сребърните медалисти съжаляват, че са били на косъм от златото.

По същия метод мислете и в живота. Радвайте се и бъдете признателни, че сте постигнали нещо, а не съжалявайте за изпуснатата опция. Децата виждат и попиват това. Така ще научите и себе си, и тях, да имат очи за позитивното, а не да виждат единствено отрицателното.

Избягвайте отрицателните хора

Ако желаете да бъдете щастливи, би трябвало да водите здравословен обществен живот и да премахнете източниците на негативизъм. Така няма да подхранвате токсичните взаимоотношения със завистливи другари или родственици, които в никакъв случай не ви одобряват такива, каквито сте, и които гледат на децата ви като на досадни дребни същества, а не като на деца. Важно е вие да се чувствате добре, а не да угаждате на близките.

Научете децата на положителни другарства

Никой не отхвърля, че другарствата са значими, само че какъв брой родители в действителност употребяват времето си, с цел да научат децата по какъв начин да поддържат връзка. Започнете, като ги насърчите да подхващат дребни прояви на добрина, с цел да изградят съпричастност и да схванат какъв брой е хубаво да имат благи и приятни връзки с другите деца. Така те ще образуват съществени умения, които ще ги създадат щастливи, а след време положителни възрастни.

Накарайте ги да се усещат оценени

Не очаквайте от децата съвършенство, а ги хвалете за напъните, които поставят. Ако сте перфекционисти, пробвайте да снижите леко критериите, другояче рискувате да стресирате излишно детето. За него е по-важно и градивно да цените неговите неизменност и старания, единствено тогава ще има и отличен краен резултат, реализиран не принудително, а по натурален път. Като хвалите детето за упоритата работа, довела до триумф, вие го стимулирате да продължи в същата посока.

Стимулирайте конкретността

Хвалете децата за нещо съответно, а не им създавайте усещане, че могат да създадат каквото и да е, с цел да заслужат утвърждението ви. Така ще ги научите да работят по съответен проблем, а не да се трансфорат в егоцентрични персони, които единствено чакат овации. А и сходна тактика подтиква децата да се стремят сами към рационализиране и насърчаване на качествата.

Не прекалявайте с похвалите

Внимавайте с ласкателствата, тъй като те могат да се трансфорат и в проблем. Твърде честото хвалене или потреблението на прекомерно доста суперлативи от време на време има противоположен резултат. И не използвайте премиите като тласък непрекъснато, тъй като по този начин детето ще се научи да играе непочтено и да чака премия за всяка свършена активност. Стратегията е да го хвалите, само че не непрестанно и да редувате със „ здравословни “ паузи безмълвие, които да му дадат опция да се потвърди.

Снимка: Shutterstock

Научете ги на оптимизъм

И в последна сметка детето пораства и става кисел и постоянно намусен младеж. Може обаче да избягате от това като просто го научите в точния момент на оптимизъм. Започнете овреме и му покажете хубостта на светлата страна на живота. Оптимизмът е тясно обвързван с възприятието на благополучие, тъй че този урок е извънредно значим.

Доказано е, че възрастните, които са се научили да бъдат оптимисти като деца, са доста по-успешни в учебно заведение, работата и спорта; по-здрави са и живеят по-дълго; имат щастливи бракове, нормално за цялостен живот; по-рядко страдат от меланхолия и тревога.

Според последните изследвания оптимистичното отношение оказва помощ на децата и възрастните да бъдат освен по-щастливи, само че и да не боледуват, да изградят сполучлива кариера и да бъдат по-устойчиви против напрежението. А най-хубавото на оптимизма е, че може да се преподава и всяка майка би трябвало да научи на положително мислене своето дете, с цел да пораства и стане то благополучен човек.

По материали от Mamma sto bene / Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР