Да наемеш жена, която да почисти у дома или да

...
Да наемеш жена, която да почисти у дома или да
Коментари Харесай

Да си наемеш чистачка у дома

Да наемеш жена, която да почисти вкъщи или да се обърнеш към компания за професионално разчистване към този момент не е толкоз скъпо. По-скъпи ни излизат предубежденията, че не можем да си го позволим, че не е редно, че всичко можем сами, че и самичък войнът е войник. Пълен работен ден, готвене, пране, нареждане, извършване на покупки, почистване са единствено главните елементи от скелета на всекидневието. Когато решим да спестим време от почистване се сблъскваме с въпросите за това какъв брой коства, дали можем да се доверим на някого за тази работа и най-любимият - “Наистина ли не мога сама? ”. Естествено, че можем. Правилният въпрос е желаеме ли?

Има домакини, които обичат да чистят, харесва им малко по малко да вършат дома си привлекателен и светещ от непорочност. Те не биха позволили различен да го направи и да им отнеме опцията да се занимаят с къщата си, оставяйки силата и старанието си в нея. Има и такива, които го вършат с не особена ненаситност и даже от време на време се усещат неправда от това. Вместо да прекарат повече време със фамилията или да прекарат скъпи минути в отмора и съзерцаване, те би трябвало да отделят нужното на раздел “Чистота ”. Във втория случай, вместо да обвинявате половинката за неразборията у дома, яростно да бършете прахуляк и да лъскате банята, по-добре е да си спестите този адреналин за други приятни действия.

Ако чистенето е измежду нещата, които не обичате или смятате, че ви лишават прекалено много скъпо време, което може да се оползотвори за по-приятни неща, решението е едно - прекачване на тази отговорност, с ясното схващане, че това си има както положителните по този начин и неприятните страни. След като добавите и своите плюсове и минуси и първите надделеят по брой и качество идва въпросът - На кого да предадем това обвързване и какво да съобразим, когато го вършим?

Фирма за разчистване или чистачка?

Когато избирате дали да си намерите чистачка или да се обърнете към компания за разчистване, водещият фактор при избора е задачата ви. Ако желаете еднократно разчистване на килими, дивани, подови настилки, плочки в банята и така нататък звучи по-логично да се обърнете към компания - те имат нужното съоръжение и ще почистят бързо. Ако се доверявате на рекламите, множеството компании ще почистят надали не по телефона и то брилянтно. Затова би трябвало да се потърсят познати и другари, които към този момент са употребили тези услуги. След като откриете подобаващата компания, позвънете и добре разпитайте кое какъв брой ще коства, какви препарати употребяват, какъв брой време ще отнеме и всичко друго, за което се сетите. Все отново решението да спестите време и старания би трябвало да има своята рационална цена.

Що се отнася до поддържащото разчистване, прозорци, баня и други елементи от вкъщи ни, парите за чистачка си костват повече, тъй като в действителност пестят време и старания. Този разход сигурно ще е и доста по-малък от средствата, които би трябвало да се отделят за компания. Чистачката още веднъж би трябвало да се търси и намира единствено по рекомендации. Все отново става дума за човек, на който е наложително да имате доверие. Може да изберем да ни посещава един път в седмицата, като по този начин освобождаваме един от почивните си дни. Всички знаем, че когато е изчистено се цапа по-трудно и някак си всички в близост “пазят ”, до първото леке, несъмнено - по-късно нещата стават необратими.

Какво да съобразим:

Кратко наръчниче за “отклоняване от пътя ” на безконечната наслада - чистенето

Отношението цена: качество: спестено време

Задължително търсим приближен човек, с рекомендации от други хора

Ясни условия - от какво се нуждаем и какъв брой пъти в месеца

Използване на препарати - можем да препоръчаме своите обичани марки или да се доверим на тези, които ни оферират

Преди да махнете с ръка и да кажете - това не е за мен, не мога да си го разреша, същинският стоик (домакиня) прави всичко самичък и устоя на всичко отделете 1 минута. През нея единствено си представете - връщате се от дълъг работен ден и у дома всичко свети. Е, правилно, добавили сте едно малко перце към фамилния бюджет, само че пък сте прибавили през целия ден - единствено за вас и за това, което обичате най-вече.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР