Да, може би за първи път имаме около 550 млн.

...
Да, може би за първи път имаме около 550 млн.
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Бюджет 2018 увеличава парите само за образование и сигурност

Да, може би за първи път имаме към 550 млн. лв. повече за личен състав – освен заплати, само че и осигуровки. Повече от половината от това обаче отива за обучение, а останалото – за бранш " Сигурност ". Няма да вземем за пример съвсем нищо за хората в опазването на здравето. Има повече пари, само че отиват в няколко бранша, а за другите няма. Това съобщи ръководителят на КНСБ Пламен Димитров.
Днес, 27 октомври, ще има протест-шествие на КНСБ, който ще тръгне в 10:30 часа от " Александър Невски " и ще спре пред постройките на Министерския съвет и АИКБ, като по информация на Actualno.com след час пред постройката на АИКБ ще има " синдикално артистично зрелище " – лепене по самата постройка на хартиени пчели. Очакваме към 8000 души, посочи Димитров пред Нова телевизия. Също през днешния ден следва съвещание на Тристранката за бюджета, само че там изходът наподобява предупреден - недоразумение.
Може би има повече пармезан и домати в бюджетната пита, само че сигурно няма месо , красноречиво изясни Димитров. Ще видите и на митинга – хора с висше обучение, с по два непознати езика, вземат по 450-550 лв. по читалища и музеи. Такива хора отпътуват в чужбина и повече не ги виждаме, сподели ръководителят на КНСБ. И попита с кого да се съпоставяме към този момент – наподобява е останала единствено Албания, откакто Сърбия и Македония почват да ни изпреварват.
Няма политически подтекст в митинга ни – това ни е да вземем за пример трети митинг без КТ " Подкрепа ", съобщи Димитров. И напомни, че КНСБ желае най-малко по 100 лв. нарастване на заплатите, да не се пипа клас " прослужено време " и стартовата заплата на висшисти за първа работа по специалността им от най-малко 700 лв.. Това за София несъмнено е скандално ниско, добави Димитров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР