Да, може би ще има по-високи цени. Енергийният пазар е

...
Да, може би ще има по-високи цени. Енергийният пазар е
Коментари Харесай

Владимир Иванов: Няма да има катаклизми с цените на храните през зимата

Да, може би ще има по-високи цени. Енергийният пазар е неустойчив, непредвидим, зависи от геополитически фактори, само че никога няма да следим бурни процеси. Особено в Европейски Съюз пазарът на храни е много мощна и мощна конкурентна среда. Държавите са обезпечени с задоволително запаси, селскостопанското произвеждане и препработвателният бранш са мощни.

Това съобщи за Euronews Bulgaria ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борси Владимир Иванов.

Той прикани потребителите да се осведомят по-добре от достоверни източници и да не вземат участие във всеобща суматоха, без да способства с държанието си за провеждането на отрицателни практики отстрана на недобросъвестни търговци, искащи да осъществят свръхобороти.
Към момента няма никакъв дефицит на зърно на международните пазари, в противен случай трендовете демонстрират тъкмо противоположното.
Владимир Иванов, ръководител на Държавната комисия по стоковите тържища и борси

„ Имаме доста добра годишна продукция в Южното полукълбо, същата добра годишна продукция се осъществя и в Северното. В България е доста добра реколтата. В Русия има доста добра годишна продукция като максимален производител на зърно “, уточни Иванов.

По думите му реколтата от пшеница у нас е близка до миналогодишната – към 7 млн. тона зърно. Реколтата от слънчоглед също се чака да бъде доста добра, означи специалистът.
В зърнения бранш ние сме на едно доста положително, международно равнище.
Владимир Иванов, ръководител на Държавната комисия по стоковите тържища и борси

Той обърна внимание на това, че макар положителната годишна продукция избрани аграрни производители не са могли да осъществят задоволително приход поради нарасналите разноски.

„ Това се случи при плодовете – доста череши останаха необрани “, означи Иванов и прикани за взимане на нужни ограничения.

Цените в търговията на едро с храни доближават пик през април, след което записват спад и от средата на май се задържат на постоянни равнища, уточни Иванов.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР