Да, когато кожата ни изглежда, настина се чувстваме по-уверени и

...
Да, когато кожата ни изглежда, настина се чувстваме по-уверени и
Коментари Харесай

Когато кожата ни страда, и ние страдаме

Да, когато кожата ни наподобява, настина се усещаме по-уверени и щастливи. Но значи ли това, че в случай че тя е в неприятно положение, това ще се отрази и върху нас?

Отговорът съгласно новите изследвания е позитивен. Оказва се, че връзката сред психическото здраве и кожата е доста по-тясна, в сравнение с си мислихме.

Разбира се, повода не е само очевидната – високото самочувствие в действителност оказва помощ за по-добро психологично здраве, само че това има доста повече обоснования за какво психолозите ни поучават да се грижим за хубостта си.

 Когато кожата ни страда, и ние страдаме

Кожата е най-големият орган в тялото ни и нейното положение демонстрира какво е цялостното здраве на организма ни. Когато нещо ни мъчи, физически или душевен, то ще си проличи върху кожата. Едновременно с това, в случай че кожата ни е поддържана това се отразява и на метода, по който се усещаме – двете си въздействат взаимно.

Не би трябвало да подценяваме и обстоятелството, че кожата е първото нещо, което виждаме. Това виждат хората към нас, както и самите ние, когато се погледнем в огледалото. Ако виждаме, че кожата ни е добре поддържана и красива, ще се усещаме по-комфортно в тялото си и с това ще бъдем по-щастливи.

 Когато кожата ни страда, и ние страдаме

От друга позиция, когато се грижим за положението на кожата си, осъзнато вършим нещо хубаво за себе си. И знаейки, че го вършим, се усещаме още по-добре. Дори и да не отидем на спа, а просто да си създадем маска у дома, сходна грижа ще ни подейства лечебно.

Ето и няколко съвета от нас по какъв начин да се погрижим вярно за кожата си:

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР