Да кажете не“ на работното място е трудно, особено когато

...
Да кажете не“ на работното място е трудно, особено когато
Коментари Харесай

Кога и как да кажете „не“ на работното място

Да кажете „ не “ на работното място е мъчно, изключително когато сте при започване на кариерното си развиване. Често това върви ръка за ръка с възприятие на виновност и размишления дали сте разочаровали вашия началник или сътрудниците от екипа ви.

Способността да казвате „ не “ обаче е едно от най-важните умения, които би трябвало да научите на работното място. То освен ви претоварване и от опити на други хора да се възползват от вас, само че и ви оказва помощ да отбраните пристрастеността и, които към този момент изпитвате в работата. Твърде постоянно дейните и дружелюбни чиновници са прокълнати да споделят „ да “ на всичко, което им се предлага, като това води до безсилие и неодобрение от работата, която в миналото са обичали.

В други случаи може да се окажете обект на неприятно ръководство или неетично държание, в случай че бъдете помолени да извършите задача, която знаете, че не би трябвало да вършиме. Способността да казвате „ не “ слага ясна граница сред вас и питащия и затвърждава разбирането, че това искане е неправилно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР