Да, кабинетът съставен е от експерти, но политическата отговорност ще

...
Да, кабинетът съставен е от експерти, но политическата отговорност ще
Коментари Харесай

Радев се надява редовният кабинет да следва курса на служебния: Няма експертно правителство

" Да, кабинетът формиран е от специалисти, само че политическата отговорност ще бъде от партиите, които застават зад това държавно управление. Много скоро ще проличи коя партия каква доминация има в съответните министерства ", разяснява президентът.

Президентът Радев изрази вяра идващото постоянно държавно управление да следва курса, заложен от служебния кабинет, акцентирайки като образец връзките с Турция. Той напомни срещата си с президента Ердоган през декември предходната година.

" След визитата ми в Истанбул сключихме съглашение и получаваме достъп до всички турски терминали за полутечен газ, с запазен потенциал от 1,5 милиарда на година, за 13 години. Ние сме единствената страна, която съумя да реализира сходно съглашение ", сподели още Радев.

По думите му тази среща е била решаваща и част от разискваните тогава планове към този момент са изпълнени, а друга са в стадий на планиране и следва сключване.

По думите му присъединяване в делегацията, с която той дойде в Анкара на Вежди Рашидов, някогашен министър на културата в първото и второто държавно управление на Бойко Борисов, е доказателство за последователност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР