Да издържиш през 2024 година означава да издържиш цялата война

...
Да издържиш през 2024 година означава да издържиш цялата война
Коментари Харесай

Зеленски: Да издържиш 2024 година - да издържиш цялата война с Русия

Да издържиш през 2024 година значи да издържиш цялата война с Русия . Това сподели във вечерното послание към нацията президентът на Украйна Володимир Зеленски, оповестява " Укринформ. "

В него той откроява като събитие за миналия ден телефонния си диалог с турския си сътрудник Реджеп Ердоган.

" Беше доста смислена полемика . Както постоянно, ние използваме всеки ден от тази седмица, с цел да активизираме нашите интернационалните старания, тъй че тази година да стартира да дава резултати от първите седмици. Изразих признателност на президента Ердоган за постигнатото равнище на съдействие в разнообразни области, в това число защитата. Имаме взаимни планове, които към този момент са сполучливи, и тази година би трябвало да създадем още повече, с цел да укрепим нашите страни и народи. ", сподели Зеленски. 

Много зависи от украинско-турското съдействие , изключително сигурността в нашия район, Черно море и по света - в това число продоволствената сигурност. Благодарен съм персонално на президента Ердоган и на цяла Турция за поддръжката на работата ни по коридора за морски експорт от Украйна. Към днешна дата през коридора са превозени над 14 милиона тона товари от началото му - близо петстотин кораба. Това е огромна победа - както от икономическа позиция, по този начин и от позиция на сигурността и геополитиката. Ние демонстрираме, че можем да възстановим сигурността в нашия район макар всички съществуващи закани. Виждаме по какъв начин силата на нашето партньорство прибавя мощ към целия ни район.
 Турция предлага да бъде хазаин за договаряния Русия-Украйна
Турция предлага да бъде хазаин за договаряния Русия-Украйна

Също по този начин акцентира какъв брой е значим Черноморският зърнен кулоар

Обсъдих работата ни по формулата на мира с президента Ердоган. Информирах го за подготовката за нова среща на съветниците, планувана да се организира в Давос през януари, и насочих покана към представител на Турция. Анкара удостовери присъединяване си. Участието на всяка страна в това взаимно изпитание, в този момент с работата на съветници и по-късно с присъединяване на водачи, ще показва значимостта на интернационалното право да действа в цялостния си потенциал, като се стартира от Хартата на Организация на обединените нации и всички други правила, които подсигуряват почитание към нациите и териториалната целокупност на страни.

Специално внимание беше отделено на точката от Формулата на мира по отношение на връщането на всички военнопленници и депортирани.

Обсъдих това през днешния ден с президента Ердоган, наблягайки на завръщането на украински деца, отвлечени от руснаци, както и на завръщането на военнопленниците и тези, които са изправени пред репресии в окупираните територии, изключително в Крим. Посредничеството на Турция е извънредно значимо за освобождението на кримските татари и всички останали - възрастни и деца, военни и цивилни, държани в съветски плен.
 Германия праща нов пакет от военна помощ за Украйна
Германия праща нов пакет от военна помощ за Украйна

Подкрепа против съветската експанзия

Работим с всички сътрудници, с цел да подсигуряваме, че Украйна ще получи съответен размер пакети за сигурност този месец . Вече имаме друга отбранителна стъпка от Германия за Украйна, в това число ракети за противовъздушна защита, 155 мм артилерия и други съществени продукти. Благодаря ти! Това е доста своевременен пакет. Очакваме сходни стъпки от други наши сътрудници, в това число Съединените щати, с цел да подсигуряваме, че съветският гнет няма да надделее тази зима, както не можа предходната година.

Най-интензивни са били боевете в Авдеевка, покрай Маринка, Бахмут, Лиман, Купянск, южната част на страната ни. Абсолютно храбър е трудът на нашите бойци - всички сили за защита и сигурност, всяка бригада на предната линия, всяко поделение, всички работещи в защитата и всички оказващи помощ, заяви още президентът.
 Киев: Русия удари Украйна с ракети от Северна Корея
Киев: Русия удари Украйна с ракети от Северна Корея

Това заяви помощникът на украинския президент Михайло Подоляк

Основният приоритет на нашата страна остава неизменен - обезпечаване на всичко належащо за защитата на Украйна и нашите дейни дейности. Боеприпаси, дронове, съоръжение, персонален състав, сподели още той. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР