Да, има повече пари за НЗОК – почти 407 млн.

...
Да, има повече пари за НЗОК – почти 407 млн.
Коментари Харесай

Председателят на БЛС не пожела да каже кой мъти здравеопазването ни

Да, има повече пари за НЗОК – съвсем 407 млн. лв. повече за следващата година, само че въпросът е в преразпределението. Целият въпрос е в доболничната помощ – там има 7 млн. лв. повече за персоналните лекари, т.е. общо 207 млн. лв. и малко над 2 млн. лв. повече за поликлиниките . Така ръководителят на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Венцислав Грозев.
Говорим за проблеми в поликлиниките (ДКЦ), посочи Грозев. И уточни, че те ще дадат до 80% от бюджетите си за заплата, откакто и минималната заплата от следващата година става 510 лв.. Затова предложихме в допълнение 13 млн. лв. за ДКЦ-тата – с цел да могат да заплащат на доставчиците си, за ток, за вода, за налози, сподели ръководителят на БЛС пред Нова телевизия. Разпределението не кореспондира със тактиката на държавното управление да се съсредоточим в доболничната помощ, добави Грозев.
Според Грозев най-застрашени са огромните поликлиники, изключително в случай че приказваме за ДКЦ, които са общинска благосъстоятелност.
Попитан на кого са ползите, които спъват опазването на здравето ни, Грозев отговори, че не може да каже, само че не били сътрудниците му . Тезата за краденето я изрече през вчерашния ден (2 ноември) финансовият министър Владислав Горанов. Колегите ми крадат от себе си и от своите фамилии, с цел да има опазване на здравето , сподели Грозев. И изиска да не се поставят всички под общ знаменател, а да се посочат съответни имена, без да посочва той самият имена.
Съгласно плановата бюджетна рамка за следващата година, за здраве за планувани 3 859 978 000 лв.. За профилирана извънболнична здравна помощ средствата са 222 300 000 лева За закупуване на действия в болничната здравна помощ плануваните средства са 1 824 560 700 лева За медикаменти за домашно лекуване, медицински произведения и медицински храни за специфични цели, изцяло или отчасти заплащани от НЗОК, са заложени 1 милиарда лева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР