Да има мир на Балканите и просперитет на българския народ

...
Да има мир на Балканите и просперитет на българския народ
Коментари Харесай

Вселенският патриарх към Рашидов: Да има мир на Балканите и просперитет за България

Да има мир на Балканите и разцвет на българския народ и страна. Тази благословия насочи Вселенският патриарх Вартоломей, откакто по-рано през днешния ден одобри на персонална визита ръководителя на българския парламент Вежди Рашидов, а след това се срещна с българската делегация в Истанбул.

Той насочи и благопожелание за плодородна Нова година, а на делегацията и депутатите ни - сполучлива работа и с Божията помощ да осъществен всичките задания, които са си сложили по време на мандата. " Много се веселя, че България е част от огромното европейско семейство и дружно с Румъния, Гърция и Кипър, всички тези православни страни демонстрират своята православна просвета сред европейските нации, ние се гордеем с това ", добави патриархът. 

Рашидов му подари евангелие със златен обков и получи от патриарха коран на гръцки и арабски. Ние почитаме всички религии, почитаме това че е мохамеданин, изясни за дара си патриархът. Той означи, че с Рашидов се познават още откогато той бе министър и " правеше прелестни планове ". Определи го като можещ и компетентен човек, който с изключение на гения, който има, приказва и доста езици. Вартоломей изпрати поздрави към българския патриарх Неофит и всички архиереи на българската православната черква.

След персоналната среща Вартоломей благослови българската делегация.

По-късно през днешния ден делегацията ще посети желязната черква " Свети Стефан ", където ще има молебен за здраве.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР