Да дадат начало на последния и най-ожесточен етап от надпреварата;

...
Да дадат начало на последния и най-ожесточен етап от надпреварата;
Коментари Харесай

"Може и ще стане по-лошо": демократите започнаха последния етап от предизборната надпревара

Да дадат начало на последния и най-ожесточен стадий от надпреварата; да очертаят целите на партията; да дадат сцена на бъдещи политически звезди - това са задачите на обичайните конвенции на републиканците и демократите в Съединени американски щати в година на президентски избори. Сега е друго - те се организират онлайн, без нормалното скупчване на хора и приповдигнато въодушевление. Но до изборите въпреки всичко остават по-малко от три месеца.

Конвенцията на републиканците следва идната седмица; тази на демократите стартира нощес и ето какви са първите заключения от нея.
" Голямата палатка "
Основната част от конвенцията е отдадена на това партията на показва какъв брой културно и расово разнообразна е. С последна цел: да покаже една идеологическа " огромна палатка ", в която да събере всевъзможни съперници на Тръмп.

Някога би било немислимо някогашен републикански претендент за президент като Джон Кейсик да се появи на събитие на демократите и да призове партията си да гласоподава против личния си водач. В речта си нощес някогашният губернатор на Охайо уточни какъв брой зле се оправя президентът с рецесията от ковид, какъв брой е нездравословна реториката му и по какъв начин няма предпочитание да притегли назад разочарованите републиканци.

На процедура речта на Кейсик бе покана към умерените гласоподаватели да се причислят към демократите. На фона на дълбокото разделяне в страната гласоподавателите на едната партия мъчно биха подкрепили другата - само че демократите се възползват от опциите, които самият Тръмп им дава.
Сандърс този път не пести поддръжка
През 2016 година раздялите в партията бяха явни - сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс, който се бори яростно с Хилъри Клинтън за номинацията, по този начин и не я поддържа задоволително мощно по-късно. Същото направиха и неговите гласоподаватели, които гледат на върхушката на партията с бездънен песимизъм.

Сега обаче Сандърс е напълно зад Байдън. Макар да признава, че мненията им по някои въпроси се разграничават, той разказва Тръмп като екзистенциална опасност за демокрацията.
Жежката офанзива на Мишел Обама
От историческа позиция това беше невиждано: брачната половинка на някогашен президент да нападне сегашния. Но Мишел Обама в никакъв случай не се е придържала към обичайна роля на първа дама.

Откакто напусна Белия дом, тя стана още по-голяма звезда, а изследванията на публичното мнение постоянно я слагат измежду най-уважаваните и харесвани дами в Америка. Тя употребява тази си мощ, с цел да насочи остра офанзива към Тръмп.

" Той имаше повече от задоволително време да потвърди, че може да се оправи с длъжността, само че явно това е отвън качествата му. Той не може да се оправи с сегашното. Просто не може да бъде индивидът, от който се нуждаем ", сподели тя. " Ако запомните едно нещо от речта ми, дано е това: в случай че смятате, че не може да стане по-лошо, повярвайте ми, че може; и ще стане, в случай че не гласуваме за смяна. "
Расова правдивост
Голяма част от първите речи бяха отдадени на расовата правдивост - належаща тематика след убийството на чернокожия Джордж Флойд от бял служител на реда. Семейството му се появи на конвенцията, призовавайки за минута безмълвие в памет на индивида, чиято гибел докара до месеци на митинги и принуждение.

Тръмп разказва протестиращите като анархисти и упорства, че пази реда и закона. На свое събитие в Минеаполис, където се разигра нещастието, той не загатна Флойд. Вместо това подлага на критика демократичната локална власт, че разрешавала на стачкуващите да " унищожат живота на жителите ".
Емпатия
Това е главното качество, което поддръжниците на Байдън акцентират. Мъжът, изгубил първата си брачна половинка и дъщеричката си в автомобилна злополука и един от синовете си поради рак на мозъка, ще съумее да утеши и избави американците от тройната рецесия - ковид, стопанската система и гражданското неодобрение, считат те.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР