Да, България реши за изборите. Голяма коалиция с Продължаваме промяната

...
Да, България реши за изборите. Голяма коалиция с Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Да, България реши за изборите. Голяма коалиция

„ Да, България ” реши за изборите. Голяма коалиция с „ Продължаваме промяната ” ще гони задачата обединяването да стане първа мощ в Народното събрание и да завоюва най-вече кметове наесен.

-->
Националният съвет (НС) на партия „ Да, България ”, част от обединението „ Демократична България ” (ДБ) упълномощи управлението си да води договаряния за взаимни дейности сред Демократична България и „ Продължаваме промяната ” (ПП) в границите на парламентарните и локалните избори през 2023 година, оповестиха от пресцентъра на партията. 

Съвместните дейности включват сключване на съдружно съглашение сред Демократична България и Политическа партия, което да дефинира политическите цели на обединението и да образува механизъм за взимане на решения, гарантиращ демократична съдружна култура; основаване на стратегия за ръководство на обединението, която да отразява идеологическите разлики сред Демократична България и Политическа партия, да подсигурява дясно-центристката еднаквост на Демократична България и нейните цели за рационализация на страната, ориентирани към нововъведенията и стопанска система с висока добавена стойност, цифровата промяна, блян към уравновесен бюджет, реформиране на институциите в страната и реализиране на господство на правото.

Националният съвет на „ Да, България ” удостовери мандата за обединението с Политическа партия за локалните избори за промяна на ръководството на българските общини, изключително в София и други основни градове, за освобождение на локалното самоуправление от модела на феодализация, се показва в признатата от Народно събрание на партията резолюция.

Давайки висока оценка на работата на „ Демократична България ”, Народно събрание на „ Да, България ” разпорежда на управлението си да води диалози с сътрудниците от Демократична България за надълбоко и трайно консолидиране на обединяването като съвременна дясно-центристка групировка и започване на подготовка за общото им явяване на евроизборите.

Националният съвет на “Да, България ” разиска на свое съвещание политическата конюнктура в страната и оцени със угриженост рисковете от задълбочаващата се политическа рецесия и налагащия се модел на президентско ръководство. Страната губи посока и се трансформира в лесна цел за хибридни офанзиви и отровен популизъм, се показва в резолюцията.

България би трябвало има ръководство, което да реализира петте национални цели, за които сега има отворен исторически прозорец: приемането на страната в Шенген; влизане в еврозоната; депутинизация и подсилване на националната сигурност, което включва нулева взаимозависимост на българския енергиен бранш от Русия и ускорена рационализация на българската войска и служби, както и продължаваща военно-техническа помощ за Украйна; осъществяване на Плана за възобновяване и устойчивост; осъществяване на правосъдна промяна и търсене на конституционно болшинство за дълбока промяна на модела за ръководство на прокуратурата.

За да може да бъде сбъднат този дневен ред, след изборите би трябвало да се излъчи същинско демократично реформаторско парламентарно държавно управление. За задачата “Продължаваме смяната ”  и “Демократична България ” би трябвало да намерят подобаващия формат за присъединяване на изборите, който да може  най-голяма степен да подсигурява приемането на първия мандат и сполучливото осъществяване на политическата формула, която Политическа партия и Демократична България предложиха за реализиране на втория и третия мандат в границите на 48-ото Народно заседание, се показва още в признатата от Народно събрание на „ Да, България ” резолюция.

В събота Националното заседание на " Демократи за мощна България " (ДСБ), също част от обединението „ Демократична България ” даде мандат на ръководителя на партията Атанас Атанасов за договаряния за предизборна коалиция за общо явяване на парламентарните избори на Демократична България и Политическа партия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР