Да бъдеш ефикасен родител значи цялостна идея на мислене към

...
Да бъдеш ефикасен родител значи цялостна идея на мислене към
Коментари Харесай

Психотерапевт: Детето няма място в леглото на родителите си

Да бъдеш сполучлив родител значи цялостна концепция на мислене към детето. Това показа в студиото на Euronews Bulgaria психотерапевтът Милена Манова. Например когато едно дете спи в леглото на родители. То би трябвало да бъде отделено от самото начало на раждането си. Но родителите интуитивно преценяват кога да го основат. Страховете им го водят в спалнята и то не излиза оттам дълго.

Препоръчва се след кърмаческата възраст от 1-2 години то да се отдели. То не би трябвало да е в леглото на родителите. Трябва да има персонално легло. Аз пиша за интензивно родителство, защото там концепцията е той да се съобрази със себе си.

Никое дете не е родено почтително, то се подчинява на наредбите на родителя. Най-големият детски страх е да изгуби родителя, да не бъде изоставено. Страхът на децата управлява тяхното поведение. Децата се научават да слушат. Аз съм дипломиран психотерапевт, там фабулата и притчите имат изключително голям резултат. Затова ги използвам и в книгата.

От позиция на логиката на душeвността големите пропуски и грешки са, ако родителят е много сериозен към детето и е прекален перфекционист. В множеството случаи перфекционизмът е разболяващ. Вижте цялото изказване във видеото.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР