Да бъде махнат акцизът на моторните горива са се разбрали

...
Да бъде махнат акцизът на моторните горива са се разбрали
Коментари Харесай

Махат акциза на моторните горива

Да бъде махнат акцизът на моторните горива са се разбрали съдружните сътрудници на изключителния експертен съвет, който бе призован при финансовия министър Асен Василев. Другата сделка е за понижаване на Данък добавена стойност на контролираните от страната производства на газ и електрическа енергия.

От финансовото министерство са поели ангажимент до края на идната седмица да създадат планове и да предложат пакет от антикризисни ограничения.

По отношение на пенсиите сделката е първото им нарастване да е от юли по швейцарското предписание с 6,1 % и да се резервира добавката от 60 лева, която към този момент ще се назовава инфлационна.

Актуализацията на бюджета към този момент била в ход и се чака през юни новите параметри да бъдат импортирани за разискване в Министерски съвет.

Планът за въвеждане на еврото остава неизменен във връзка с периода за въвеждането му - началото на 2024 година, без временен интервал. Предстои изработването на стратегически цели от финансовото министерство, посредством които ще се наблюдават значими параметри като покупателна дарба на популацията, равнище на приходите по отношение на средноевропейските, инфлация и др.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР