Да бъде изготвен Подробен устройствен план за детска площадка и

...
Да бъде изготвен Подробен устройствен план за детска площадка и
Коментари Харесай

Планират детска площадка и озеленяване за спорния имот на ул. Сливница в Асеновград

Да бъде направен Подробен организационен проект за детска площадка и озеленяване в противоречивия парцел пред улица " Сливница " в Асеновград, предложиха общински съветници от града. Припомняме, че мястото бе върнато на наследниците посредством правосъдно решение, което е влезнало в действие през 2009 година Близо 10 години по-късно те взеха решение да застроят собствеността си, макар че парцелът е неурегулиран, а част от улица " Сливница " не съществува в регулационния проект на община Асеновград.
Заради желанието на наследниците, живеещите в близост се подвигнаха на протест. Организираха протестни манифестации и палатков лагер, като демонстрираха обществено публично неодобрение поради обстоятелството, че това място е единствената останала зелена повърхност в региона. И в случай че земята бъде застроена и заградена, ще бъде блокиран входът на къщата, ситуирана в непосредствена непосредственост. Ще бъде затворен и единственият пешеходен път (тротоар), по който жителите на квартал " Баделема " слизат към централната част на града. Обединени от една обща идея, без значение от политическите си разлики, общински съветници от ГЕРБ, Република България и Движение за права и свободи в Асеновград желаеха от администрацията да стартира отчуждителна процедура с обезщетение за наследниците. Те ще получат равностойно овъзмездяване във тип на финансови средства или земя на друго място, в което да изпълнят капиталовите си планове.
Предложението на съветниците бе признато с 23 гласа " За " от локалния парламент. 10 от старейшините гласоподаваха с " Въздържал се ". По думите на основателите, това е първата стъпка към решаването на проблема, който се проточва към този момент към година. Какво тъкмо ще бъде построено върху противоречивия парцел, във връзка с уреди и озеленяване, към момента не е ясно, защото занапред следва да бъде направен план. А бетоновите заграждения, които наследниците поставиха нелегално и по този метод блокираха прекосяването на пешеходци и коли, към момента не са отстранени, защото има обжалване заповедта на кмета за премахването им.
Ето и къса ретроспекция по случая от преди няколко месеца, когато бе последното обществено изявление от трибуната на Общински съвет-Асеновград на родители, пострадали от протичащото се: " Вече два месеца никой не се заема да пристигна на място, с цел да види по какъв начин майки с детски колички, възпитаници и възрастни хора не могат да минават през бетоновите преграждения и отстранените от възмутени жители мрежи. Искам да попитам по какъв начин цялата тази обстановка въздейства душевен на всички живеещи в квартала, изключително през последните два месеца, когато бе моментът на коледните празници.
На 04.12.18 година от името на Инициативния комитет за избавяне на зелената повърхност бе импортирано заявление, адресирано до Общински съвет-Асеновград, с едно само искане, което ние майките от трите квартала поддържаме. А точно: откакто бъдат разисквани всички законови учредения и правила да се одобряват скоростни ограничения за разрешаване на тази неуместна обстановка. Ние, жителите, сме ви дали своят вот избор и сме ви делегирали пълномощия, посредством които сте длъжни да обърнете изключително внимание на този невиждан проблем - както на нас, по този начин и за обезщетение към наследниците на парцела ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР