Да бъде демонтирана плоча с идеологически надпис, поставена на фасадата

...
Да бъде демонтирана плоча с идеологически надпис, поставена на фасадата
Коментари Харесай

Комунистическа плоча на фасадата на училище в Бургас

Да бъде демонтирана плоча с идеологически надпис, сложена на фасадата на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас, за това упорстват петима общински локални съветници.

В докладна бележка до Общинския съвет те показват, че образователните заведения в България са деполитизирани и в тях е неразрешено да се прави политическа пропаганда и проповядване на каквато и да било идеология.

На фасадата на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника стои плоча с петолъчка и имената на осем души, учили в учебното заведение, с надпис, че са " починали в битката против капитализма и фашизма ". Местоположението на тази плоча на самия основен вход на гимназията, пред ежедневния взор на генерации възпитаници, като се изключи че е неприемливо, е и напълно незаконно, защото нейният надпис всъщност отразява агитация на една идеологическа теория, написа в докладната бележка на съветниците.

Предложението няма за цел идеологическо опълчване, а единствено и само съблюдаване на закона, сподели общинският консултант Георги Дракалиев.

Сградата на ПГМЕЕ - Бургас е обществена общинска благосъстоятелност, затова на учебното управление е належащо решение на Общински съвет - Бургас, с цел да бъде демонтирана въпросната плоча, която е била сложена пред учебното заведение през 60-те години на предишния век.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР