Да бъде чувствителен, а не винаги строг в семейството, е

...
Да бъде чувствителен, а не винаги строг в семейството, е
Коментари Харесай

Давид Кюранов: Чувствителността не е слабост, а сила за бащите

Да бъде сензитивен, а не постоянно непоколебим в фамилията, е силата на бащата. Това съобщи Давид Кюранов, социолог, в предаването " Денят на Фокус “ по радио " Фокус “. Тази година акцията " Да бъдеш татко “ отбелязва 10-тата си годишнина. В последните години се сътвори място за бащите да приказват. Оказа се, че има това пространство с какво да бъде запълнено – със

шерването на татковците, които описват какво е да бъдеш татко. Като експерти гледната им точка се чува, само че прекарванията им като татковци постоянно нямат тази публичност, разясни Кюранов.

Важно е бащата да споделя с децата си, да демонстрира възприятията си – детето няма да бъде капризно, а прочувствено интелигентно в този случай. Бащата би трябвало да се учи да управлява страстите си, само че това важи със същата мощ за майката, разясни Кюранов.

" Да имаш дете е пътешестване – като се стартира от решението, появяването, която е доста мощен миг в живота на мъжа. Това прекарване е обвързвано с разклащане на света ти – започваш да поставяш под въпрос устоите на света си подобен, какъвто е бил преди детето ти. Появяват се питанията " Мога ли да се оправя? Мога ли по най-хубавият метод, а кой е той? “

Много информация за родителството се открива посредством майките, които беседват повече между тях за родителството от мъжете, счита Кюранов. " Трудно стигаме до бащи, с които можем да споделяме. Вече има доста налични принадлежности за поддръжка на бащите посредством информацията онлайн “, счита той.

Добре е да има мъжка фигура в фамилията -ако бащата отсъства, това може да бъде дядо, вуйчо и така нататък Не би трябвало обаче ролята на мъжкия облик да бъде обвързвана единствено със строгостта – бащата би трябвало да може да " разчупи “ ситуацията у дома. Мъжът би трябвало да покаже щурата си страна и това бащите в България вършат доста добре, уверен е Давид Кюранов.

Седмицата на бащата цели да отвори места, където бащите, децата и майките да бъдат задено и да се забавляват под надслова на значимостта на бащината функционалност. " Нашето законодателство е много положително спрямо доста европейски страни, когато става дума за това, бащата да може да прекарва повече време с децата си. Имаме опция за вдишване на майчинството от бащата “, даде образец събеседникът.

Двете провокации онлайн, които акцията насочва към искащите, способстват за по-подброто схващане ролята на бащата в фамилията. Едното са 10 въпроса, на които татковците да отговорят почтено, а второто е обвързвано с 10 стремежи, които " изпълняваме дружно с баща “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР