Да бъдат забранени плащанията в брой на стойност над 5000

...
Да бъдат забранени плащанията в брой на стойност над 5000
Коментари Харесай

Нов таван на кеша. Голяма промяна за високите заплати

Да бъдат неразрешени заплащанията в брой на стойност над 5000 лева предлага Министерството на финансите. Това е различен аспект на законодателните промени, които приготви министерството за бюджетният недостиг през тази година да бъде под 3% от брутния вътрешен артикул на страната. В момента прагът е 10 000 лева. 

Министерствот​о предлага смяна в Закона за ограничение на заплащанията в брой - като мярка за ограничаване дела на сивата стопанска система нормативно регламентираният предел за ограничение на заплащанията в брой в страната да се понижи от 10 000 лева на 5000 лева Предл​ожението е заплащанията на територията на страната да се правят единствено посредством превод или внасяне п​о платежна сметка, когато са на стойност, равна на или надвишаваща 5000 лева Мярката ще подтиква настоящото отразяване на паричните потоци посредством първоначални счетоводни документи и ще способства за минимизиране на разплащанията в брой по покупко-продажби сред лицата, участници в стопанския оборот, аргументират се от финансовото ведомство, написа " Марица ". 
-->
Предлага се и изплащането на трудовите хонорари в размер над прага от 5000 лева да става единствено по банков път, а не в брой, защото сега за изплащането на заплати прагът за заплащанията в брой не важи. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР