Д-р Йоанна Минкова от Центъра за спешна медицинска помощ в

...
Д-р Йоанна Минкова от Центъра за спешна медицинска помощ в
Коментари Харесай

Случката беше умопомрачителна: Разказ на лекарите, които първи стигнаха на тежката катастрофа, причинена от Георги Семерджиев

Д-р Йоанна Минкова от Центъра за незабавна здравна помощ в София и парамедикът Илиян Павлов, който е неѝн сътрудник, са били първите хора от медицинския екип, които са се отзовали на място след тежката злополука на бул. " Черни връх " във вторник. При нея починаха две млади дами - на 22 и на 26 година, а някогашният футболист Георги Семерджиев беше арестуван, откакто се укриваше, и му бяха повдигнати три обвинявания.

" За към 4-5 мин пристигнахме на място, имаше раздробени коли ", описа за случилото се след случая доктор Минкова пред Нова ТВ. Павлов съобщи, че са стигнали до мястото извънредно скоростно след сигнала. " Това което се случи, беше нещо ужасяващо. Колегите от полиция, незабавна помощ, пожарна направиха всичко, само че не успяхме да помогнем на двете девойки ".

" Не знаехме, че има тежка злополука с жертви, отклониха ни от различен адрес, с цел да стигнем ние по-бързо. За страдание, от тежко потърпевшите нямаше такива с витални индикатори. Шофьорът на такси - също взел участие в злополуката, беше незасегнат. Търсеха се още жертви даже ", сподели доктор Минкова.

" Това нещо остава с теб за цялостен живот, от това няма по какъв начин да се бяга ", декларира парамедикът Илиян Павлов. " Затова ЦСМП е перлата в короната в незабавната медицина – демонстрира по какъв начин да действаш на място макар страстите и да живееш с тях. Когато отиваш на адрес, си спокоен, не изпитваш страсти, опитваш се да се бориш за нечий човешки живот ".

После те обгръща възприятие на абсурдизъм и неразбиране, споделя обаче Минкова. " Може на всеки да се случи, жертвите са били напълно естествени жители. Не са пресичали погрешно, прибирали са се и това им се е случило без никакво предупреждение ".

Съветът на Павлов е: " Пазете себе си, своите близки, шофирайте с отговорност ".

" Тази преживелица беше трагична, умопомрачителна, сложна за възприемане и за приемане. Това са младежи, техните близки за изгубили всичко. Съболезнования за тях ", съобщи доктор Йоанна Минкова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР