Д-р Стоян Петров е първият лекар, който приема 18-годишното пострадало

...
Д-р Стоян Петров е първият лекар, който приема 18-годишното пострадало
Коментари Харесай

Не съм виждал рани, направени с такова зверство - пред БНТ говори лекарят, приел момичето от Стара Загора

Д-р Стоян Петров е първият доктор, който приема 18-годишното потърпевшо момиче. 3 часа са били нужни на екипа да зашият всички рани. Казва, че за близо 40-годишния си стаж като доктор за първи път вижда сходна панорама.

" Грозна работа, грозна... Не беше животозастрашаващо положението ѝ, само че нацепена - една до друга успоредни рани… Аз съм виждал рани, но чак такива с такова безчовечие направени… Не желая да си припомням за това нещо ", споделя доктор Стоян Петров.



Медикът предвижда, че момичето цялостен живот ще претърпява насилието и не може да си изясни какъв човек може да извършиш сходно нещо.

" Абсолютен урод, умопобъркан. Аз не виждам един естествен човек да направи такова нещо ".

Вижте какво още сподели доктор Петров във видеото

Адвокатът на обезобразеното момиче дефинира като несъответстваща първичната експертиза за лека телесна щета. Той има забележки към към напътствията, които е дала прокуратурата по случая.

" Ако бяха разпитвани още на момента дежурните лекари, които са приели детето, още на този стадий поради огромната кръвозагуба, щеше да бъде избран характера на телесната щета - един от признаците е краткотрайно разстройство на здравето, рисково за живота ", сподели Делян Славов, юрист на потърпевшата.



А обвиненият Георги Николаев е декларирал на юристът си, че не е съпричастен към нападението. Според бранителят 26-годишният мъж има оправдание за деня на закононарушението. И останалите пояснения: макетното ножче, с което е нарязана девойката, не е открито в дома на арестувания, а в жилището на момичето. По ножа няма пръстови отпечатъци.

" Моят зов е: оставете правосъдната система да работи умерено. Не мога да допускам, че съдии излизат да се изясняват за своите актове и за това, което се е наложило да постановят ", сподели юрист Петко Кънев.

Защитата на Георги Николаев ще апелира наложената му мярка " задържане под стража ". Заседанието е планувано за 9 август.





По тематиката работиха: Десислава Петкова, Иван Янев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР