Д-р Стоян Пеев оперира деца с тежки диагнозиНационална мрежа за

...
Д-р Стоян Пеев оперира деца с тежки диагнозиНационална мрежа за
Коментари Харесай

Лекар получи приза “Герой на децата“

Д-р Стоян Пеев оперира деца с тежки диагнози

Национална мрежа за децата провежда за дванадесета поредна година премиите „ Златна ябълка “. Отличията са самопризнание за напъните, вложени от разнообразни хора, организации и институции, за възстановяване живота и благосъстоянието на децата в България. Призовете бяха връчени тържествено в навечерието на Деня на детето в Столичен куклен спектакъл, осведоми.

Наградите са в осем категории - „ Герой на децата “, „ Детска организация “, „ Училище “, „ Община “, „ Журналист “, „ Благотворител “, „ Награда за повсеместен принос към Национална мрежа за децата “ и „ Специална премия “.

Призът “Герой на децата “ получи доктор Стоян Пеев. Той не просто оперира деца с тежки диагнози, а е и деен жител, който като специалист оказва помощ на редица начинания на наставнически и пациентски организации. Д-р Стоян Пеев работи в поделение по детска урология в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “. Зад тази номинация стоят дребните пациенти на доктор Пеев и техните родители.

Доброволците, които оказват помощ на децата и фамилиите от Украйна, взеха специфичната премия на Национална мрежа за децата.

За първа година всички номинации бяха отворени за цялата общност и всеки можеше да предложи участник на уеб страницата на самодейността „ Златна ябълка “.

Изборът на победител в категория „ Герой на децата “ и „ Детска организация “ беше с онлайн гласоподаване.

Победителите в останалите категории бяха избрани от жури в състав:

Елица Баракова от фондация Because, Велизара Георгиева от коалиция Образование 2030, Юлияна Колева от Национално съдружие на общините в България, Елена Атанасова - УНИЦЕФ България,

Алексей Пампоров - социолог от „ Института по философия и социология “ към Българска академия на науките, журналистът Ирина Недева, ръководител на Асоциацията на европейските публицисти, Диляна Стоянова от Уникредит Булбанк – притежател на документ Компания другар на детето, Мартина Атанасова, представител на младежите от „ Мегафон “.

В събитието участваха младите музиканти от план „ Музиката вместо улицата “ от кв. Надежда в Сливен. Наградите бяха направени от общественото дружество ателие за свещи и керамика „ Конкордия “.

Победителите:

Герой на децата

Д-р Стоян Пеев

Той не просто оперира деца с тежки диагнози – доктор Пеев е деен жител, който като специалист оказва помощ на редица начинания на наставнически и пациентски организации.

Детска организация

Фондация „ За положителното “

Тя сплотява хиляди доброволци и донори от страната и чужбина. Във фокуса на работа им са отбрана правата на децата, достъп до опазване на здравето и обучение, повишение на публичната осведоменост, поощряване на гражданската интензивност.

Училище

СУ „ Петко Рачов Славейков “, Кърджали

Тук децата получават скъпи познания и умения за живота, има училищен парламент, развиват се партньорски връзки с родителите и локалната общественост, акцент са действителната интеграция и предварителната защита на насилието.

Община

Казанлък

Тя има цялостна, систематична и целенасочена политика в поддръжка на децата и фамилиите. Създадени са голям брой обществени услуги за най-уязвимите. Ремонтират се детски заведения, площадки и лечебни заведения, чува се гласът на децата.

Журналист

Кореспондентският екип на Неправителствени организации портала

Това са шестима цивилен деятели, които работят с отдаденост и сърце и с фокус гражданските организации, като съблюдават най-високи етични стандарти.

Благотворител

Екипът на Сдружение „ 1 % смяна “

Те са група младежи, които подкрепят със средства и непринуден труд разнообразни дела, свързани с деца. С набраните средства се обновява материалната база на детски градини, библиотеки и площадки, оборудват се обществени услуги, поддържа се лекуване на деца.

Награда за повсеместен принос

Весела Банова

Методически шеф на съдружие „ Дете и пространство “, клиничен психолог и психоаналитик, одобрен експерт в работата с деца, разпознаваемо име от експертите и институциите. Работи в системата за протекция на детето в България от самото ѝ основаване през 2001 година до през днешния ден. Участва в построяването на системата от обществени услуги за деца и фамилии. Автор е на книги за развиването на детето.

Специална премия

Доброволците, които подкрепят украинските деца и фамилии.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР