Д-р Сибила Маринова: Моята кауза за даването на пълноценен човешки

...
Д-р Сибила Маринова: Моята кауза за даването на пълноценен човешки
Коментари Харесай

50-годишен мъж с нов шанс за живот след трансплантация

Д-р Сибила Маринова: Моята идея за даването на пълностоен човешки живот беше продължена
На 7 декември медицински екип на ВМА сполучливо трансплантира черен дроб на 50-годишен мъж. По информация на лечебното заведение пациентът е в положително общо положение и остава под лекарско наблюдаване. Донор е 71-годишен мъж, изпаднал в мозъчна гибел, в резултат на мозъчен кръвоизлив.
Трансплантацията стана допустима след донорска обстановка, осъществена на 6 декември от доктор Сибила Маринова – районен координатор по донорство за Северен централен район и шеф на поделение „ Анестезиология и интензивно лекуване “ в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “.
" Моята идея за даването на пълностоен човешки живот беше продължена. Благородно дело направиха роднините на донора. Те взеха това решение в сложен миг. Благодаря и на всички медици, с които през вчерашния ден дружно дадохме нов живот. С общи старания донорството и трансплантациите могат да върнат към нормания живот доста хора. ” Това показа доктор Сибила Маринова след сполучливо направената трансплантация.
На 7 декември екип на ВМА кацна със аероплан на летище Горна Оряховица с цел да реализира експлантацията на черния дроб.
Изпълнителна организация по трансплантации, Министерство на здравеопазването, Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ и МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " благодарят на околните на умрелия мъж за благородния жест и сервират своите съболезнования на фамилията.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР