Д-р Румяна Нановска, директор на болницата в Ловеч, е под

...
Д-р Румяна Нановска, директор на болницата в Ловеч, е под
Коментари Харесай

Под карантина е директорът на болницата в Ловеч

Д-р Румяна Нановска, шеф на болничното заведение в Ловеч, е под карантина, откакто прегледала първия болен от ковид от Троян. Лекарката е инфекционист по компетентност, наред с нея карантина съблюдават докторите, медицинските сестри и санитар, които също са били в допир с Веселин Ангелов.
В момента положението му е приемливо, със независимо дишане е, усеща се добре, сподели доктор Анета Винева, шеф на РЗИ-Ловеч.
Според изданието, пациентът получил първите признаци още на 10 март. На 14 март бил прегледан в болничното заведение в Разлог, само че след рентгенова фотография му сложили диагноза " вирусна пневмония " и на идващия ден той се прибрал в Троян. Контактите му били само със фамилията му от 6 души.
След обзор в МБАЛ-Троян Веселин бил признат в инфекциозното поделение на болничното заведение в Ловеч в неделя, 16 март.
Сред контактните с него общо 22-ма от ловешко, са две фамилии от 6 души, които му били на посетители в Банско. Там Ангелов давал уроци по сноуборд. Практитувал специалността от 15-16 години и всяка зима изкарвал в курортния град, написа " 24 часа ".
За втория непотвърден случай в болничното заведение в Ловеч още веднъж приказва доктор Анета Винева, шеф на РЗИ-Ловеч. Състоянието му е положително - чакат се резултатите от теста му, сподели още тя.
От понеделник са почнали масирани инспекции за спазването на домашната карантина в Ловешка област, заяви пък шефът на ОД на МВР-Ловеч ст. комисар Милен Маринов. 8 от 53-ма не са били открити на адресите си.
За страдание имало доста подправени сигнали за ковид на тел. 112 , добави ст. комисар Маринов и подсети, че санкцията за това е 2 хиляди лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР