Д-р Петър-Преслав Петров завършва медицина в МУ-Пловдив през 2021 година.

...
Д-р Петър-Преслав Петров завършва медицина в МУ-Пловдив през 2021 година.
Коментари Харесай

Млад предподавател в МУ-Пловдив увлича в науката бъдещи лекари

Д-р Петър-Преслав Петров приключва медицина в МУ-Пловдив през 2021 година. Споделя, че още от дребен е имал алтернативата - дали да избера сложния и виновен път на медицината, или да стане артист, защото е посещавал голям брой действия, свързани с изкуството.
Прочетете още
„ В последна сметка избрах пътя на медицината изрично и не скърбя даже за момент “, сподели доктор Петров за  .

Той е безапелационен, че да помагаш на хората в техните сложни моменти изисква мощ и положително сърце. Споделя, че когато за първи път е прекрачил прага на катедрата по анатомия, още като студент, е изпитал мощен почит към тази просвета, както и към преподавателите.

„ В интервала на образование имах и други стремежи, само че все нещо ме теглеше към анатомията и самата постройка на катедрата, която е един дребен замък “, признава той.

След като приключва МУ-Пловдив, Д-р Петров става хоноруван помощник в катедрата по анатомия, а през януари 2023 година печели конкурс и е постоянен помощник по анатомия. Той чака да стартира скоро и специализация по същата компетентност.

„ МУ-Пловдив предлага извънредно високо качество на образование на нашите студенти. Преподавателите са високо ерудирани и напълно отдадени на хуманността и това да приготвят студентите за действителната конюнктура в болничното заведение “, безапелационен е младият учител.



Д-р Петров споделя, че работата със студенти го кара да се усеща в непрестанен теоретичен полет.

„ Избрах пътя на науката, както загатнах нагоре, тъй като анатомията е съществена и тежка дисциплинираност, без която няма по какъв начин да изучаваш каквато и да е  клинична патология. Моите студенти са жадни за познания и желаят от мен оптималното, което ме прави още по-щастлив, тъй като виждам тяхното предпочитание за развиване и триумф. Моето място е тук - в предклиничната медицина, това ме прави благополучен и задоволен “, признава той.

Той е учител в катедра „ Анатомия, хистология и ембриология “ и признава, че това е огромна отговорност.

„ Да си учител в МУ-Пловдив е огромна отговорност, само че и метод на живот. С един от моите някогашни студенти - Пламен Пенчев, който е 3-ти курс в компетентност „ Медицина “, работя от съвсем две години. Печелил е голям брой награди по научни конференции “, споделя още той.

Сега доктор Петър Петров и Пламен Пенчев работят по одобряване на Български студентски клуб по невронаука “Неврологика “.

„ Пламен и аз участваме в редица български  и интернационалните конгреси, пишем научни публикации в региона на невроанатомията и работим с изявени неврохирурзи от Пловдив и Варна, по тази причина взехме решение да включим и други млади фрагменти, с които да станем теоретичен тим. В клуба може да взе участие като член всеки студент имащ предпочитание да се занимава с научна работа още от студент и да взе участие в разнообразни конференции. На този стадий имаме само , след това ще бъде одобрен и регистриран и теоретичен уебсайт “, споделя доктор Петров.

Д-р Петър Петров не пропусна да насочи благодарности към менторката си - доктор Нина Йотова от катедра „ Анатомия “.


 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР