Д-р Неда Сергеева издържа успешно професионалния изпит за специалност по

...
Д-р Неда Сергеева издържа успешно професионалния изпит за специалност по
Коментари Харесай

Специализантка в „Александровска“ издържа успешно европейски изпит по офталмология

Д-р Неда Сергеева устоя сполучливо професионалния изпит за компетентност по „ Офталмология “ пред Европейския ръб по офталмология (EBO) – субдивизия на Европейския съюз на медицинските експерти (UEMS).

Младата лекарка е в отпуск по майчинство, и макар че към момента е специализант в Клиниката по очни заболявания на УМБАЛ „ Александровска “, интернационалното жури я позволи до изпит, на който тя се показа почтено, показвайки задълбочени знания в теорията и клиничната процедура по специалността, похвалиха се от болничното заведение.

С постигнатия висок резултат доктор Сергеева закупи купата FEBO (Fellow of European Board of Ophthalmolgy), отговаряща на най-високите европейски стандарти за обучение. Европейският съвет по офталмология (EBO) е непрекъсната работна група по специалността към Европейския съюз на медицинските експерти (UEMS) и е единствената професионална европейска организация в тази здравна област.

Младата лекарка показа, че дипломата ѝ дава самочувствие за конкурентоспособност и пълноценно съдействие с интернационалната офталмалогична общественост, а също по този начин ѝ обезпечава спомагателна стойност към правоспособността да практикува освен в страните от Европейския съюз.

По думите ѝ триумфът ѝ се дължи на точност, системност и съществени знания във всички дялове на офталмологията. Постигнатият висок резултат се дължи и на пристрастеността ѝ към офталмологията, определена още в I-ви курс на образованието по медицина, на усилената работа и на поддръжката на сътрудниците ѝ в Клиниката по очни заболявания на УМБАЛ „ Александровска “, на които акцентира, че е откровено признателна.

Д-р Сергеева е извънредно горда и щастлива със завоюваното самопризнание, само че съобщи, че към този момент избира да работи в България, макар шанса, който има за реализация в чужбина.

„ От сърце ѝ желаем здраве, още доста персонални и професионални триумфи, ентусиазъм и задоволство от постигнатото! “, споделят от болничното заведение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР