Д-р Марк Хаймън е американски лекар и диетолог. Той издава

...
Д-р Марк Хаймън е американски лекар и диетолог. Той издава
Коментари Харесай

Съвети за здравословно хранене от диетолога Марк Хаймън

Д-р Марк Хаймън е американски доктор и диетолог. Той издава редица книги за намаляване и положително здраве. Разработва специфичен режим на хранене, наименуван пеганизъм, който съставлява композиция на детайли от палео диетата и веганския метод на живот. На неговите скъпи препоръки се доверяват доста международно известни персони, всред които спортистите Новак Джокович и Леброн Джеймс.

Ето кои са главните препоръки за здравословно хранене и красива фигура на доктор Марк Хаймън:

Изберете верните мазнините

Погрешно хората считат, че мазнините са нездравословни и стоят в основата на напълняването. Според доктор Марк Хаймън, когато те са вярно подбрани, са потребни за здравето и не въздействат върху килограмите. По рекомендация на доктор Хаймън започнете да употребявате кокосово масло, когато готвите, и зехтин екстра върджин за овкусяване на салатите. Изхвърлете всички останали мазнини като слънчогледово рафинирано олио, масло, маргарин и прочие.

Увеличете приема на фибри

 фибрите са значими за здравословното хранене

Фибрите носят редица изгоди на организма, като тяхно главно деяние е подкрепяне на перисталтиката на червата и пречистване на насъбраните отрови в дебелото черво. Човешкият организъм се нуждае от към 150 г фибри на ден. Д-р Хаймън поучава почти 3/4 от дневното ни меню да бъде формирано от зеленчуци, защото те са извънредно богати на по този начин нужните за тялото ни фибри.

Спрете потреблението на захар

Захарта нанася неподозирани вреди върху човешкото здраве и организъм. Тя се съдържа освен в захарните произведения, а остава скрита и в модифицираните храни, като се счита, че посредством потреблението им тя сформира 10% от дневния ни банкет. Захарта покачва производството на инсулин, който пречи на тялото ни да освободи непотребните мазнини. Тя не просто води до повишаване на килограми, а може да аргументи и по-сериозни вреди – усилва риска от болести като диабет, рак и Алцхаймер.

Кажете „ сбогом ” на газираните питиета

 газираните питиета са нездравословни

Д-р Марк Хаймън назовава газираните питиета „ течна гибел ” и е изрично срещу тяхната консумация. Според него, в случай че желаеме да отслабнем, едно от нещата, които би трябвало да създадем, е да спрем да ги пием. Те са извънредно нездравословни за здравето и организма и са съществени причинители на затлъстяването и диабета.

Набавяйте на организма си нужните витамини и добавки

Някои хранителни витамини и добавки не могат да бъдат набявани единствено посредством храната и би трябвало да се одобряват в допълнение. Всеки организъм е друг и има самостоятелни потребности, само че съгласно доктор Хаймън има витамини и добавки, които са наложителни за всички. Такива са да вземем за пример рибеното масло и витамин D.

Правете постоянна детоксикация

Детоксикиращите режими се организират за филтриране на организма от нездравословните отрови. За да дадат действителни резултати, съгласно доктор Хаймън те би трябвало да бъдат направени от експерти и да са съобразени с вашите потребности. За множеството хора детоксикацията е отвратително недояждане, което предизвиква главоболие и води до липса на сила, само че в действителност е потребна и нужна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР