Д-р Марио Нешков е специалист по кожни и венерически болести

...
Д-р Марио Нешков е специалист по кожни и венерически болести
Коментари Харесай

Псориазисът - хронично заболяване с генетична...

Д-р Марио Нешков е експерт по кожни и венерически заболявания в профилираната клиника за лекуване на псориазис и труднозарастващи рани ОН КЛИНИК. Завършил е МА през 1990 година, През 1994 година придобива компетентност дерматология и венерология. От м.октомври 2005 година завежда поделение Дерматология в ОН КЛИНИК - БЪЛГАРИЯ.

- Д-р Нешков, кое е най-важното, което би трябвало да знаем при лекуването на псориазиса?

- Да не се употребяват препарати съдържащи кортикостероидни хормони за систематична и външна терапия, тъй като се получава „ Рибаунд феномен ” (феномен на възвръщане на болестта, нормално в по-голяма сила).

- Кои са аргументите за възникването на псориазиса?

- Неизяснени. В дългогодишната си процедура в ОН КЛИНИК отчитаме, че псориазисът е автоимунно заболяване. Клетките минават от главния пласт на епидермиса до повърхностния пласт за интервала от 4-5 дни вместо за 28 дни /ускорена епидермопоява/. Собствени гени се одобряват като непознати, организма не ги разпознава. Имунната система стартира да се бори против тях. Получава се една ускорена керетинизация.

- Какъв % от популацията обгръща?

- Обхваща 3% от популацията. При 30% има приемственост. 9% от хората с псориазис получават увреждане на ставите - отичане и от време на време инвалидизация. Инвалидизацията е най-тежкото ставно затруднение, назовава се артритис псориатика. Лошото е, че един път появило се, няма открит интервал на протичане. При всеки пациент развиването във времето е субективно.

- Заразно ли е болестта?

- Не е заразно, само че хората се тормозят когато видят обриви по кожата на индивида против тях. Болните от псориазис също са подтиснати от болестта си. С напредването на заболяването има един психичен миг - засегнатият става раздразним. Това несъмнено въздейства върху неговата душeвността и утежнява контактите с най-близкото обграждане.

- Как се разпознава псориазиса, с цел да се потърси лекарска помощ?

- Обикновено се получават зачервявания на сектори на кожата под формата на плаки и залющване. Не се предлага самолечение. Най-добре е пациента да се обърне към доктор кожно-венерически заболявания. Тогава направеният проект и курсът на лекуване ще бъде по-точен.

- Има ли сезонност, по кое време се обостря да вземем за пример?

- Да кажем по този начин – подобрението е през летния сезон в тази географска широчина. Обривите се повлияват по-добре от слънце, море.

- Каква е ролята на напрежението?

- Стресът отключва и задейства казуса. Това е потвърдено, само че би трябвало да има и приемственост. При стрес човек може да получи високо артериално кръвно налягане, захарен диабет, само че и кожен проблем - в тази ситуация псориазис. Ние не знаем преди осем генерации какви гени са носили нашите прародители.

- Вашите препоръки за битка с ежедневния стрес?

- Всеки самостоятелно се бори със напрежението – йога, разходка из планината, спорт, музика и така нататък Всеки би трябвало да откри своя прелестен метод. Добре е да се освобождаваме от напрежението и то от ранна детска възраст. Наблюдавам от години доста пациенти в това число и деца.

- Кои храни да заобикалят болните от псориазис?

- Моята рекомендация е да не се прекалява с алените меса – агнешко, свинско, телешко. Макар, че в последно време следя псориазис при вегани и вегетарианци. Не единствено храната е повода, само че несъмнено да се заобикалят и люти храни, шоколад, т.е. уравновесен режим на хранене. От алкохолните питиета не предлагам виното.

- Какви са приимуществата за лекуване на псориазис в ОН КЛИНИК?

- Вече 12 година имаме опит с препарати от Израел. Те са водещи препарати и в България се ползват единствено в нашата клиника. Представляват крем, лосион и шампоан със соли, тиня от Мъртво море, обогатени с минерални и растителни екстракти. Приложени външно, работят удобно. Курсът на лекуване се ползва самостоятелно за всеки един пациент. Определено има усъвършенстване до ремисия, която може да трае друго време.

ОН КЛИНИК с лекуване на ПСОРИАЗИС в Бургас
Уникално немедикаментозно лекуване на ПСОРИАЗИС
Само и само на 28.06.2019 ОН КЛИНИК - филиал БУРГАС
предлага обзор и лекуване при доктор Марио Нешков,
най-хубавият експерт на Он клиник - София
Побързайте да си запишете час на тел. 0700 119 19.
или +359 885 488 088
https://onclinic-bg.com

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР