Д-р Махеш Вилас Гарже работи като Аюрведачаря( Ayurvedacharya), което в

...
Д-р Махеш Вилас Гарже работи като Аюрведачаря( Ayurvedacharya), което в
Коментари Харесай

Как грижовността лекува детските страхове, а родителското доверие възпитава увереност ♥ От Мамапедия

Д-р Махеш Вилас Гарже работи като „ Аюрведачаря ”( Ayurvedacharya), което в дословен превод носи смисъла – Гуру на аюрведа. Лицензиран е от индийското държавно управление като доктор по аюрведична медицина и хирургия. Специализирал е в потреблението и лекуването посредством билкови медикаменти по Аюрведа.

Докторът е квалифицан да ползва близо 400 разнообразни типове билки и техни формули, които се употребяват за лекуване на редица заболявания. Също по този начин има специализация за упражняване на Панчакарма – традиционна система от Керала. Той е почитател на аюрведичната висша медицина от Керала, която се нарича – Аря Вайдя Чикитса (Arya Vaidya Chikitsa) и е учредена още преди 500 години от „ Mahrashi Gurudeo Vagbhata ”.

(Видео: Мамапедия)

♥ Масажът отстранява страха при бебетата

Масажът оказва помощ за освобождение от всевъзможен тип боязън. Ако майката постоянно ползва разтривки на своето бебе, това ще бъде най-хубавото, което ще спомогне да се изчистят страховете или негативни страсти у бебето. Изключително значимо за развиването на детето е то да усети любовта на майка си и да почувства сигурност чрез майчиното допиране. Тези разтривки оказват помощ на майката да съобщи позитивната си сила, а детето ѝ да расте с кураж, без боязън. 

По принцип всички типове енергийни източници са в региона на пъпа. Пъпът е енергийната връзка и когато има някакъв тип боязън или болежка, цялата сила се натрупва в пъпната област. Затова, когато се обгърнете с ръце, вие като че ли събирате цялата си сила, с цел да оцелеете. 

Това е една от аргументите, поради която бебетата стопират да плачат, когато ги обгърнете компактно – защото това държи силата им и ги кара да се усещат спокойни и сигурни.

Добре е да се знае, че даже дребните бебета се стресират. Те имат свои равнища на стрес и когато са тревожни и плачат, демонстрират и освобождават страсти и напрежение. Понякога не е толкоз елементарно да се изясни, кое провокира бебешкия рев.

♥ Възпитанието, полезностите и вашият метод към детето са важни 

Понякога родителите употребяват страха, с цел да изградят дисциплинираност. Често обаче страхът може да потегли в неверна посока, по тази причина при този метод е нужно огромно внимание.

Много персони, записали своите имена в историята, са тръгвали по собствен личен път напълно рано – започвали са работа и са ставали самостоятелни. Обърнете внимание на историята на Марк Зукърбърг, създателят на Facebook – той започва независимата си кариера, когато е едвам на 14-15 години. Тук става дума за метода, по който родителите виждат детето си и неговия капацитет - по какъв начин го отглеждат, какъв брой доверие му имат, по какъв начин могат да усилят самоувереността му. Всеки родител може да вземе това решение според личността и особеностите на своето дете. Тяхна е отговорността да прокарат верните хрумвания в съзнанието на детето, да го отгледат без боязън и като добър човек. 

♥ Страхът въздейства на хората според от възрастта им

Когато сте млад, мозъкът ви е смел, защото не усещате заплаха. На междинна възраст, също има боязън, само че сте толкоз цялостни с сила, че сте уверени, че можете да се борите, да успехите и да надделеете над страха. Природата дава тази опция на младостта и силата. 

Когато остарявате, стартирате да чувствате, че към този момент не сте същия човек като преди. И последователно осъзнавате, че по този начин ще бъде до края на живота ви. Тези сигнали посяват боязън в съзнанието ви. И това е въздействието и силата му – виждате, че старите хора се грижат за себе си повече, в сравнение с хората в млада възраст. Това е напълно естествена логика на психиката. 

♥ Старостта възпитава страхове 

Ако оставите децата си в ръцете на остарели хора, те ще прокарат личното си схващане в мозъците им – да бъдат извънредно деликатни и да не се впускат в завършения, които могат да доведат до злополука. 

Така че, когато отглеждате дете, то би трябвало да бъде с по-млади хора или със свои връстници, а не от самото начало с дядовци и баби. Трябва да има някакъв баланс. Не бива да оставяте децата от самото начало с дядовците и бабите им. Когато някой се грижи за детето, би трябвало да внимавате какъв тип информация би получило, до момента в който е оставено на грижите на този човек. 

Автор доктор Махеш Гарже, аюрведа експерт
От Съветите на доктор Махеш Гарже, въпроси и отговори – Мамапедия

Източник: Мамапедия
Снимка: Helena Lopes / Pexels

 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР