Д-р Любомир Паунов е роден е на 29 март 1988

...
Д-р Любомир Паунов е роден е на 29 март 1988
Коментари Харесай

Хирург посочи проблемите на здравеопазването в Пловдив и какви са решенията за тях

Д-р Любомир Паунов е роден е на 29 март 1988 година. Завършил е Езикова гимназия „ Пловдив “ и Медицински университет – Пловдив с отличен триумф. Той е трето потомство доктор и академик. Има добита магистратура по Здравен мениджмънт с триумф 6.00, Общински народен съвет " Доктор по медицина " и компетентност по " Обща хирургия ". Скоро приключва специализацията си по " Гръдна хирургия “, а сега учи трета магистратура по " Спортна физиология, спортна кардиология и спортна травматология ". Има голям брой следдипломни образования и участия в научни конгреси, международни и вътреуниверситетски планове и е създател на над 50 изявления в научни списания.
Прочетете още
Работи във Втора хирургична клиника на УМБАЛ „ Св. Георги “ – Пловдив и е основен помощник в МУ-Пловдив в Катедра по специфична хирургия на англоговорещи студенти. Зам.-председател е на УС на РЛК на Български лекарски съюз - Пловдив с сектор болнична помощ.

На тези избори е претендент за общински консултант в листата на „ Българска прогресивна линия “ и „ Браво, Пловдив “ под номер 36 (преференция 106). В новия Общински съвет ще работи за основаването на Общински фонд за финансиране на млади лекари - специализанти. Други цели, с които се ангажира, са основаването на конкурентноспособни общински здравни заведения с качествено обслужване и почтено възнаграждение на работещите в тях.

Според доктор Паунов, главните задължения на локалното опазване на здравето и главните въпроси, на които да си отговорим, би трябвало да са следните:

- Как ще спрем напускането на експертите и задържим младите лекари и специализанти?

- Как ще подобрим промоцията и профилактика на здравето в Пловдив?

- Защо общината продължава да бъде неприятен собственик на лечебните си заведения и по какъв начин те ще станат конкурентноспособни, с цел да могат да оферират качествено опазване на здравето? С дейностите и решенията си до момента, управленците основават безсмислено опълчване сред общинските и останалите здравни заведения и работещите в тях, а по този метод община Пловдив се трансформира във все по-голям дебитор и на лекарите и на пациентите.

- Имаме ли съответен бюджет за опазване на здравето, тъй че да успеем да разгадаем всички тези проблеми?

Според младия доктор, общинското опазване на здравето сега, както в бранша на болничната, по този начин и в извънболничната помощ, е безусловно неконкурентноспособно и в случай че продължава да бъде по този начин, то ще бъде доведено до банкрут. Останалите лечебни заведения седят устойчиво на пазара на здравните услуги и са толкоз доста, таман тъй като общината е неприятен собственик на своите.

" Например, Центърът за кожно-венерически болести е пример за нежелано финансово положение и това е безусловно неприемливо. Тук поражда въпросът какво ще стане с болните от СПИН, регистрирани в Пловдив и следени в Центъра, а те са най-вече в страната по данни на Министерство на здравеопазването. Нараства броят и на венерическите болести, да вземем за пример - гонореята. Ако закрием диспансера, няма да има ефикасно наблюдаване върху тях, следене и дейно лекуване, тъй като не е ясно кой ще поеме грижите. Нека да не забравяме, също по този начин, че с помощта на неприятните политики и решения, закрихме Белодробна болница ", счита хирургът.

Според доктор Паунов, с цел да запазим общинското опазване на здравето и то да бъде конкурентно-способно, са нужни няколко значими общи и по-конкретни стъпки:

Дълготрайна тактика за развиване на общинското опазване на здравето. Не може един град с толкоз лечебни заведения да няма никаква съответна стратегия и явен възстановителен проект, изключително за губещите и задлъжнели такива. Преди е правена такава тактика от външна компания и в нея е систематизирано, че общинското опазване на здравето има огромен капацитет. Вместо това, се спекулираше доста по тематиката по какъв начин две лечебни заведения би трябвало да се слеят, а не ни убедиха какъв ще бъде ползотворният резултат от това. Как прекосяването на едно губещо лечебно заведение с друго няма да докара и второто до банкрут? Ако единственият излаз е в сливането на избрани структури, то налице би трябвало да имаме съответни тактики за резултата от това и за лекари и за пациенти.

Да правим точна оценка каква е изгодата от всяко едно от общинските лечебни заведения и да се направи съответен разбор дали имат обществена функционалност или не? Ако се откри такава, това значи, че те са като един самобитен „ храм “, в който „ търговците “ не би трябвало да имат място и формата, с която да продължат съществуването и развиването си, не би трябвало да бъде комерсиално сдружение, а общинска конструкция. Подобни сполучливи образци са с лечебните заведения на Министерство на вътрешните работи и ВМА. 

Всяко общинско ДКЦ и болница би трябвало да има избрани цели в областта на промоцията, диагностиката и лекуването, с които да бъде настоящо и разпознаваемо и да заработва основна част от приходите си. Споменатите лечебни заведения е належащо да разширят и профилактичните си функционалности, изключително тези от тях, които могат да са печеливши! За такива, неповторими по своя темперамент действия, ще са нужни качествени маркетинг и реклама, които в този момент липсват.

Повече пари за опазване на здравето. Трябва да осъзнаем, че до момента в който опазването на здравето и образованието не станат приоритет на ръководещите, а не безцелното поправяне на пътища, нищо няма да се промени. За 2023-а бюджетът на общината още веднъж е повишен, само че съвсем половината отива за заплати и осигуровки на близо 11 000 чиновници, а за опазване на здравето са планувани единствено към 5%. Необходимите спомагателни средства в сферата могат да се набират и от тези, неизпълнени по съответните пера за 2022 година. 

Създаване на публичен съвет по опазване на здравето и повече процедури за пускане на европроекти. Тъй като общината няма точна тактика, тя не знае от кое място да набира финансов запас за общинското опазване на здравето и тези търговски сдружения са оставени на самотек.

Справедливо и почтено остойностяване на лекарския труд и усъвършенствано качество на медицинските услуги в общинските лечебни заведения. Това ще се реализира посредством нужната рационализация и съоръжение, с цел да могат да бъдат конкурентноспособни на останалите такива. 

Редовни семинари, образования и лекции на възпитаници, студенти и рискови контингенти за промоция на социално-значимите и често-срещани болести! 

Да възстановим диспансерната форма за наблюдаване на социално-значимите заболявания. За сметка на това, общината закрива тези здравни заведения!

Осигуряване на специализация на младите лекари против контракт, по-късно, да останат в съответната общинска болница за избран интервал. По този метод, с експертизата и насъбрания опит, те ще допринесат за нейното развиване и по-високо равнище и качество на обслужване на съответните клиники!

Уважаеми съграждани, тематиката опазване на здравето е доста апетитна за всички претенденти за локалния парламент и всеки се упражнява популистки върху нея и политиканства какво би трябвало да стане, а не по какъв начин ще се реализира! Всички се убедихме, че от това празнодумство резултат няма! За мен, като претендент за общински консултант, главният ми приоритет е Пловдив да бъде град на здравите и образовани хора. Във визията ми за локалното опазване на здравето с изключение на, че съм показал съответните проблеми, отпущам детайлно и методите за тяхното решение. За страдание, от много време насам, то се трансформира в един обаян кръг, следен от избрани лобита, на които им е преференциално да бъде в нежеланото положение, в което е към този миг. Това оказва въздействие както на общинските лечебни заведения и лекарите, работещи там, по този начин и на пациентите, които избират техните услуги. Решенията на проблемите напълно не са толкоз комплицирани, с цел да имаме едно качествено опазване на здравето, каквото заслужават всички пловдивчани!

От минали общински препоръки, се убедихме, че без настоящи лекари или такива, които са добре готови в тази сфера, няма по какъв начин да се взимат и нужните значими и работещи решения. Уважаеми пловдивчани, с времето съм потвърдил, че не ме е боязън да се изправям против проблемите, само че, с цел да извърша поетите си задължения, ми е нужна поддръжка Ви на 29.10.2023 с №36 в интегралната бюлетина и преференция №106 в листата за общински съветници. За едно по-качествено общинско опазване на здравето!

 „ Браво, Пловдив ” с номер 36 в интегралната бюлетина с регистрацията на „ Българска прогресивна линия за кмет, областен кмет и листа за общински съветници!



Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР