Д-р Любомир Канов е съучредител, заедно с бившия здравен министър

...
Д-р Любомир Канов е съучредител, заедно с бившия здравен министър
Коментари Харесай

Д-р Канов: Защо в България всеки се произнася като истина от последна инстанция?*

Д-р Любомир Канов е съучредител, дружно с някогашния здравен министър Петър Москов и други, на новата партия КОД. Той е прочут български психиатър и публицист, отстъпник, бежанец в Съединени американски щати. Автор e на книгите „ Човекът кукувица “, „ Парейдолии “, „ Ходисей “, „ Между двете хемисфери “, „ Вселената съгласно Гуидо “ и „ Стрела от тръстика “. Негови произведения са превеждани на британски, немски и чешки.

Д-р Любомир Канов разяснява стила на изложение на някои българи в медии и в обществени мрежи на своята страница във Facebook.

Понеже се позаглеждам кое-как и защо се написа в интернета и фейсбук, не мога да не се слисвам от броя на хората-българи, които пишат в един изключително личностно-подигравателен жанр за всевъзможни други участници в обмена на връзки, които надали познават. Всъщност, стилът на писане е съвсем постоянно нещо като сатирично присмиване с укори и нападки ad hominem за унизяване на другия и много малко същински разбори или познания по тематиката. Цели се както наподобява, първо да се произнесеш като истина от последна инстанция по тематика, която мислиш, че разбираш, дори преди да знаеш всички обстоятелства и, второ, да сравниш със земята всички останали. Що е тази привичка българска? Безмерна подготвеност? Или безумие?

*Заглавието е на редакцията
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР