Д-р Кайли Вагстаф от Института за биомедицински изследвания, който ръководи

...
Д-р Кайли Вагстаф от Института за биомедицински изследвания, който ръководи
Коментари Харесай

Учени: Това е лекарството, което убива коронавируса за 48 часа

Д-р Кайли Вагстаф от Института за биомедицински проучвания, който управлява проучването, твърди, че препаратът ивермектин е спрял растежа на ковид SARS-CoV-2 в клетъчна просвета за 48 часа.

Установихме, че даже една доза може да отстрани цялата вирусна РНК за 48 часа и че даже до 24 часа тя в действителност понижава доста. "

Проф. Иво Петров: Гореща вест за ново лекарство против COVID-19, има го и в България!

Ивермектинът е антипаразитно лекарство, което е потвърдило своята успеваемост ин витро против необятен набор от вируси, в това число ХИВ, грип и Зика. В някои страни постоянно се употребява във ветеринарната медицина. Показал е и успеваемостта си при хора и животни. При хората се употребява в случаи на краста, хелминтиази, миаза.

Нужни са проби върху хора

Учените предизвестяват, че изследванията са извършени ин витро, лекарството би трябвало да се тества при хора.

„ Ивермектинът се употребява необятно и се смята за безвредно лекарство. Трябва да разберем дали дозата, която може да се употребява за хора, е ефикасна, като това е идната стъпка ".

Въпреки че механизмът, благодарение на който ивермектинът влияе върху ковид, е незнаен, изхождайки от действието върху други вируси, той работи, като "отслабва " клетките-гостоприемници.

"Във времената на световната пандемия от ковид, когато няма одобрено лекуване, съединяване, което към този момент е налично в света, може да помогне на пациентите по-бързо. Производството на ваксина лишава време. "

Д-р Леон Кейли от Кралската болница в Мелбърн, където са извършени опити с жив ковид, споделя:
„ Като вирусолог в екипа, който за първи път изолира SARS-COV2 ковид отвън Китай през януари 2020 година, аз се вълнувам от вероятността да употребявам ивермектин като евентуално лекарство против COVID-19. “

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР