Д-р Ивайло Митковски е потомствен варненец. Лекар. Ортопед-травматолог, с над

...
Д-р Ивайло Митковски е потомствен варненец. Лекар. Ортопед-травматолог, с над
Коментари Харесай

Д-р Ивайло Митковски: Ще залича всеки опит за неглижиране на Варна. Каузата ми като лекар е качествено здравеопазване за всеки и във всяко населено място

Д-р Ивайло Митковски е потомствен варненец. Лекар. Ортопед-травматолог, с над 30-годишен опит в МБАЛ „ Света Анна – Варна “. Има стабилен опит като общински консултант. Убеден демократ, част от актива на Демократи за мощна България. Семеен, с две дъщери.

- Д-р Митковски, елементарно ли взехте решението да промените Общинския съвет с Народното събрание след повече от 20 години работа в локалния парламент на Варна?

Не съм по лесните решения по принцип. Аз съм доктор и всеки ден в последните 30 години вземам не едно и две нелеки решения. При мен определящи постоянно са причините. Осъзнах еднопосочно, че има проблеми, които, единствено в случай че бъдат сложени на национално равнище, получават съответно и навременно решение. Това е и моята мотивация да приема втората позиция в листата на коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България “.
Кои са проблемите, които на първо време ще поставите като депутат?

Като доктор с три десетилетия процедура е повече от естествено да стартира с най-наболелите проблеми в опазването на здравето. Ще упорствам за ясна благосъстоятелност на лечебните заведения, с цел да може ръководството им да бъде дейно и отговорно. Това се отнася най-много за стратегическите лечебни заведения в страната от вида на нашата МБАЛ „ Света Анна – Варна “, където собствеността е разпиляна сред страната и общините в региона. В топ 3 на персоналните ми цели като депутат е основаването на държавна стратегия, която да заплаща специализациите на младите лекари. Сигурност, положителни приходи и благоприятни условия за кариерно развиване са изискванията, които могат да задържат българските медици да работят тук и да лекуват. И аз ще работя тъкмо за това. А съответно с адрес „ Варна “ имам подготвеност, дружно с сътрудниците от „ Продължаваме промяната “, да форсираме решаването на казуса с така наречен ТУБ диспансер и с Инфекциозна болница. Без подозрение туберкулозно болните би трябвало да бъдат лекувани в съвременни профилирани болнични заведения, които, поради спецификата на болестта, би трябвало да бъдат в самобитна изолираност от други потоци от хора. Крайно време е, и коронавирус пандемията го потвърди еднопосочно – Варна да има модерна профилирана инфекциозна болница. С нея би трябвало да се ангажират и страната, и Медицински университет, защото разполагаме с прелестни специалисти-инфекционисти.
Казахте, че е естествено да започнете с проблемите в опазването на здравето, това значи ли, че ще се ангажирате и с тематики, които са настрана от професионалния Ви профил?

Категорично – да. За мен да бъдеш депутат от своя изборен регион значи да си зает с решаването на действителните проблеми на хората от региона, без да ги сепарираш тематично - тези са за мен, а тези - не. Още повече за мен Варна не е просто роден град. Варна ми е в сърцето и в кръвта. Историята на моя жанр и на града ни са толкоз крепко преплетени, че няма по какъв начин да съм безучастен, до момента в който има хора във властта, които третират града ни като провинциално курортно населено място, и насаждат шаблона, че тук хората могат да намерят просто пясък и море. Моята персонална задача в 49-ото Народно заседание е да залича всеки опит за неглижиране на Варна. Защото Варна е не просто люлка на антична цивилизация, ние сме градът с най-свободния дух и хора, които задават модела на ръководство в страната. Доказателства за това има на всяка крачка в най-новата ни история, а това изисква почит и почитание.

С какво най-много не бихте желали да разочаровате жителите, които ще гласоподават на 2-и април за Вас с номер 12 и преференция 102?

Мисля, че най-голямото отчаяние би настъпило, в случай че не успеем да излъчим устойчиво постоянно ръководство и още веднъж хвърлим страната в ръцете на президента и краткотрайните му държавни управления. Длъжни сме да дадем глътка въздух на всички от тази серия избори. Да подредим съответно най-важните за страната ни тематики и задания и да се заемем с тяхното осъществяване. Защото нито инфлацията, нито бедността, нито евроатлантическото ни обезличаване са проблеми, от които можем да бягаме и да се крием повече. Нито един от тях не ни приближава до статута на мощна и богата България в обединена Европа – такава, каквато я желаеме ние от коалиция „ Продължаваме промяната и Демократична България “ и знаем, че има по какъв начин да стане.
Парламентарни избори 2023

Купуването и продаването на гласове е престъпление
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР